Partisinin Adana İl Kadın Kolu Başkanı Göksu Günay, Seyhan İlçe Kadın Kolu Başkanı Aygül Seçginok, Çukurova İlçe Kadın Kolu Başkanı Zuhal Kuleaşan, Yüreğir İlçe Kadın Kolu Başkanı Seher Irk, Sarıçam İlçe Kadın Kolu Başkanı Nurlu Erkan, kadın kolu yönetim kurulu ve üyelerinin de katıldığı basın toplantısı düzenleyen Karalar, yapılmak istenen anayasa değişikliğinin en çok kadınları ve kadınların yarınlarını belirleyecek bir sürecin yolunu açmayı amaçladığını söyledi. Karalar, "Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz, bu dayatma anayasa değişikliğine 'hayır' diyoruz. Halkımızın da 'hayır' demesinde bir hayır vardır diyoruz. Neden 'hayır' diyoruz? Çünkü, halka onaylattırılmak istenen değişiklik, ortak bir iradenin ürünü değil. Çünkü, yapılmak istenilen değişiklikler, toplumun sorunlarıyla ilgili değil. Çünkü, AKP’nin de ağzından kaçırdığı gibi, bu değişiklik ilk adımdır ve ardından daha geniş kapsamlı değişiklik gündeme getirilecektir. Anayasalar değişmez mi? Elbette değişir, değişmelidir de. Ama çağın ihtiyaçlarına uygun bir şekilde" diye konuştu.
Değişimlerim hep ileriye olması gerektiğini söyleyen Karalar, AKP’nin toplumsal uzlaşma gerektiren bir değişikliği, sadece ‘ben yaptım oldu’ mantığıyla dayatmasının, çağdaş demokrasilerde eşine rastlanmayacak bir davranış olduğunu belirtti.
Karalar şunları söyledi:
"12 Eylül Anayasası’nı tamamen değiştirmek, çağdaş, gerçekten demokratik, insan haklarına dayalı, evrensel hukukla donatılmış bir anayasa yapılmasına yol açmak için kadınlar 'hayır'a öncülük etmelidir. Adana’nın yiğit kadınlarının Kurtuluş Savaşı kahramanı Kara Fatma’yı aratmayacak dirençte olduğuna inanıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’nin yiğit ve fedakar kadınları, bu dirence şimdi öncülük ettikleri gibi bundan sonra da aynı hızla edeceklerdir. 12 Eylül akşamı, 12 Eylül’ün üzerine kaçak kat inşa etmek isteyenlerin emellerine izin verilmediği bir akşam olmalıdır.13 Eylül sabahı güneş daha aydın doğmalıdır. Adanalı kadınlar, 12 Eylül’de unutulmayacak bir ders vermelidir. Adanalı kadınlar; yani analarımız, bacılarımız, eşlerimiz, kız kardeşlerimiz, teyzelerimiz, halalarımız, ninelerimiz, oyunu namus bilmeli, karanlığa atılmak istenen geleceğimize 'hayır' oylarıyla ışık yakmalıdır."