Adalet ve Kalkınma Partisi Adana İl Başkanı Mustafa Kebude, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile ilgili devam eden hukuki süreçte görevden el çektirilen Aytaç Durak’ın bir kısım yüksek yargı mensuplarıyla ‘otel odalarında gizli pazarlıklar’ yaptığıyla ilgili duyumların sağduyulu kamuoyunu derinden rahatsız ettiğini söyledi. Kebude, bir süredir Türkiye kamuoyunun gözleri önünde yaşanan ve kanunların gereğinin yerine getirildiği bir sürecin bazı art niyetli, karanlık düşünceli kişiler tarafından çarpıtılmaya çalışıldığını söyledi.
AK Parti Adana İl Başkanı Mustafa Kebude, Büyükşehir Belediye Başkanvekilliği seçimlerinin ardından bazı yerel gazetelere yansıyan kanunsuz şekilde elde edildiği açık fotoğraf ve görüntülerle ilgili yapılan yanlı ve iftira mahiyetindeki yorumların yıllardan bu yana şehir üzerinde oluşturulmaya çalışılan ‘Korku İmparatorluğu’nun ürünleri olduğunu söyledi.
AK Parti Adana İl Başkanı Mustafa Kebude, “Kurumsal olarak partimiz ve partimiz mensupları yaşanan süreçte yalnızca kanunların gereğini yerine getirmiştir. Bu durum açık seçik ortadayken, partimizi ve mensuplarını iddia sahiplerine daha çok yakışan çirkin pazarlıkların içerisindeymiş gibi göstermeye çalışan yayınlara ve yorumlara rastlanmıştır. Bu gelişmelerle ilgili gerek kurumsal gerekse kişisel hakların korunmasıyla ilgili hukuki süreç başlatılmıştır. Ancak Adana kamuoyu şunu çok iyi bilsin ki, yıllardan beri oluşturulmaya çalışılan, korku ve gözdağı oluşturmak suretiyle şehir genelinde hakim olan suni Korku İmparatorluğu artık bitmiştir. Eski günlerin özlemi içerisindeki kişi ve kuruluşlarda bu gerçeği en kısa idrak etmelidir” diye konuştu.
AK Parti Adana İl Başkanı Mustafa Kebude, bazı yaygın ve yerel basın organlarında yer alan ‘otel odalarında yüksek yargı mensuplarıyla gizli pazarlıklar yapıldığı’ iddiasının da en kısa sürede açığa çıkarılması gerektiğini belirterek, “Kamuoyunun rahatlaması, adalete ve hukuka olan güvenin devamı bakımından konunun tarafları bu iddialara derhal bir açıklık getirmelidir. Hukuk bir gün herkese lazım olacak kutsal ve asla üzerinde oynanmaması gereken bir değerdir” şeklinde konuştu.