İl binasındaki basın toplantısında konuşan Kebude, görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak'ın bir daha o makama dönemeyeceği öngörüsünde bulundu. Adana Büyükşehir Belediye Başkan vekilliği seçimini değerlendiren Kebude, "Partimizin adayı Mahmut Çelikcan, Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerinin hür iradesi sonucu başkan vekilliği görevine seçildi. Bu sonuca saygı duyulması demokrasinin bir gereğidir."dedi.

MHP'li yöneticilerin Seçim sonuçlarına ilişkin AK Parti'ye yönelik çirkin ve iftira niteliğinde ifadeler kullandığını ileri süren Kebude, "MHP'yi öncelikle ve ivedilikle asgari terbiye sınırlarına davet ediyorum. Bu kişiler dönüp aynaya bakarlarsa AK Parti'ye yaptıkları ithamların kendilerine daha çok yakışacağını göreceklerdir. Şu açıkça görülmektedir ki, MHP Adana'da kaos ortamı oluşturma peşindedir." diye konuştu.

Partisinin buna asla müsaade etmeyeceğinin altını çizen Mustafa Kebude, geçmişte olduğu gibi bugün ve yarın da demokrasiye sahip çıkmaya devam edeceklerini vurguladı. Kaos ortamı oluşturarak bundan faydalanmak isteyenlere prim vermeyeceklerinin altını çizen Kebude, şöyle devam etti: "Yapılan her eylem ve faaliyet için ilgili kanunlar çerçevesinde, elbette ki yargı yolu açıktır. Ancak hem yargı yoluna başvuracaklarını söyleyip, hem de partimize yönelik çirkin ithamlarda bulunanlara buradan bazı hukuki ve ahlaki temel prensipleri hatırlatmak istiyorum."

"Adana'da MHP'nin belediyesi elinden alınmak istenmektedir…" şeklindeki bir gazete haberine dikkat çeken Kebude, şunları söyledi: "Bilindiği üzere, 29 Mart yerel seçimlerini en yetkili kurullardan yapılan 'şaibe açıklamalarına' rağmen MHP listesinden giren aday kazanmıştı. Ancak bu durum Büyükşehir Belediyesi'ni MHP'nin malı yapmaz. Bu ifade de ortaya çıkan durum eğer ağızdan kaçırılan, maksadını aşan bir itiraf değilse, sözün sahibi o cümlesini derhal düzeltmek zorundadır."

Belediye Meclisi'nde demokratik usullerle yapılan seçimin sonucunu hazmedemeyenlerin AK Parti'ye dönük çirkin ithamlarda bulunduğunu belirten Kebude, "Aytaç Durak, Seçim sonuçları başta olmak üzere dudak uçuklatan astronomik mal varlığıyla ilgili 'şaibe iddialarıyla' Türkiye gündemine girmiştir. Bu kişi İçişleri Bakanlığı'nca görevinden el çektirilmeden önce,bizzat Bahçeli tarafından istifaya davet edildi. Balık hafızalı olmak bir siyasetçi için hoş bir haslet değildir. Ama görüyoruz ki bir kısım siyasetçilerde geçmişe dair hatırlama problemi var." açıklamasını yaptı.

Çelikcan'ın Büyükşehir Belediye Meclis üyelerinin oylarıyla milyonların gözler önünde bu göreve seçildiğini hatırlatan Kebude, meclis üyelerinin iradelerini hafife alacak tarzda yorumların halkı olduğu kadar kendilerini de üzdüğünü aktardı. Basın mensuplarının sorularını cevaplayan AK Parti İl Başkanı Kebude, yargı sürecinin devam ettiğini belirtti. Kebude, "Adana için Aytaç Durak dönemi bitmiştir. Bu benim öngörüm. Herhangi bir duyumum veya iddiamız yok. Fakat ben böyle görüyor ve diliyorum." bilgisini verdi.