6 bin kişiyi ilgilendiren ve 20 Ağustos 2020 tarih ve 2848 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı ile riskli alan ilan edilen  Şehit Erkut Akbay Mahallesi'nde yapılacak Kentsel Dönüşüm projesinde hak sahipleri mağdur olacaklarını öne sürüyordu.

CHP'nin toplantısı

CHP Adana Milletvekilleri Ayhan Barut, Müzeyyen Şevkin, Burhanettin Bulut ve Orhan Sümer konu hakkında açıklamalarda bulunmuş ve hak sahipleriyle görüşerek sorunun aşılması ve hk sahiplerinin mağduriyetinin giderilmesi için Bakanlığa çağrıda bulunmuştu. 

Daha sonra devreye giren Ak Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç ve Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, Kentsel dönüşüm nedeniyle mağdur olacaklarını öne süren Mahalle sakinleriyle buluştu. Erdinç ve Kocaispir halkın sorunlarını ve taleplerini aldı. Milletvekili Erdinç yapılan toplantıyı sosyl medya hesabından paylaştı.

Erdinç sosyal medya hesabında şunları yazdı;

Yüreğir Şehit Erkut Akbay mahallemizdeydik. Çevre Şehircilik Bakanlığımız tarafından yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında hemşerilerimizle istişare ettik, taleplerini ve notlarımız aldık. Çalışmaların takipçisi olacağız inşallah.

AK Partinin toplantısı