CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 9 Aralık 2011 Cuma günü Adana’da bir dizi etkinliğe katılacak. İşadamlarıyla ‘Türkiye ve Adana Ekonomisi’ konulu toplantıda buluşacak olan Kılıçdaroğlu, sabah 09:30’da partililerce Adana Havalimanı’ndan karşılanacak. CHP İl Başkanı Zeydan Karalar, Kılıçdaroğlu’nun ekonomiyle ilgili il ziyaretlerine Adana’dan başlamasının büyük anlam taşıdığını vurguladı.

Ziyaret programıyla ilgili CHP İl Binası’nda düzenlenen basın toplantısına CHP İl Başkanı Zeydan Karalar, CHP Adana Milletvekili Turgay Develi, il yöneticileri, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolu başkan ve yöneticileri ile partililer katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, AGİAD önderliğindeki işadamları derneklerinin ve bazı odalar ile çeşitli sivil toplum örgütlerinin organize ettiği toplantıya katılacağını duyuran Zeydan Karalar, “Genel Başkanımız, 9 Aralık 2011 Cuma günü saat 13:30’da Seyhan Oteli’nde işadamları ile bir araya gelecek. Burada ‘Türkiye ve Adana Ekonomisi’ konusu irdelenecek ve soru-cevap bölümü olacak” dedi.

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sabah saat 10:00’da Adana Havalimanı’na ineceğini söyleyen Karalar, Adanalıların saat 09:30’da karşılama için hazır olacağını kaydetti.  Karalar sözlerini şöyle sürdürdü: “Adana iş dünyası Genel Başkanımızla buluşacak. Türkiye’de ekonomi iyi gitmiyor. Bunu CHP’nin ekonomi kurmayları seçimden önce, hatta dünya krizinden önce dile getirdi. Oysa Başbakan, kriz olsa bile Türkiye’nin etkilenmeyeceğini, krizin teğet geçeceğini açıkladı. Ancak bu cari açıkla ekonominin iyi gitmesinin mümkün olmadığını, kriz yaşanacağını CHP’nin ekonomistleri üzerine basa basa tekrarladı. TL, dolar karşısında yüzde 25 değer kaybetmişken, ekonominin iyi gittiğini söylemek mümkün olmaz. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu, Adana’da 20-25 işadamı derneği, STÖ ve çeşitli kurumların buluşacağı yemekte iş dünyası ile bir araya gelecek. AKP’nin yanlış politikaları, bunların Adana’ya da yansımaları konuşulacak. Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Türkiye’nin ekonomik sorunlarını konuşmaya Adana’dan başlaması da çok anlamlıdır. İşadamları, Genel Başkanımızın ekonomiyle ilgili görüşlerine çok önem veriyor. Adana işsizlikte Türkiye 1’incisi, milli gelirden aldığı pay yüzde 2.7’ye düştü. Adana yaşanabilirlik sıralamasında ilk dördün içinde olmalı. Bugün 55. Sırada olduğumuz söyleniyor. Bu yanlış olsa bile, ilk 30, ilk 20, ilk 10 bize yetmez.”

Önümüzdeki süreçte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu 2-3 aya bir Adana’da getirmeyi planladıklarını vurgulayan Karalar, esnaf ve çiftçi kurultayları düzenleyeceklerini ifade etti.  Karalar, “Adana geçmişte sanayi ve ekonomiye önemli katkı koymuş bir kent. Şu andaki durumumuz iyi değil. Özellikle AKP iktidarından sonra Adana iyice ivme kaybetti ve birçok konuda geriledi” şeklinde konuştu.