Anayasa değişikliğinin Türkiye'yi şaha kaldıracağını, ekonomiyi, demokrasiyi, özgürlükleri uluslararası standartlara kavuşturacağını söyleyen AK Parti Adana İl Başkanı Mustafa Kebude, milletin 12 Eylül’de, AK Parti’nin yada başka bir partinin, bir grubun veya bir zümrenin Anayasa değişikliğini değil Türkiye Cumhuriyeti Anayasasındaki değişikliği oylayacağını bildirdi. ‘Anayasa Değişiklik Paketi’nin milletin projesi olduğunu ve Türkiye’nin kaderini ilgilendiren büyük bir değişim projesi olduğunu söyleyen Kebude, 12 Eylül’de yapılacak referandumda milleti ‘hayır’ oyu kullanmaya çağıran muhalefet partilerinin şu ana kadar milleti tatmin edecek, neden ‘hayır’ çağrısı yaptıklarını açıklayacak bir gerekçe bulamadıklarını belirtti.

Anayasa Değişiklik Paketi’nin bir parti meselesi olmadığının altını çizen Kebude, “Her zaman engin sağduyusu  ile hareket eden milletimiz, kadın haklarının anayasal güvenceye kavuşması için, çocuk istismarının önüne geçilmesi için, özürlülerin, yaşlıların, şehitlerimizin bize emaneti olan dul ve yetimlerin, gazilerimizin haklarının anayasal teminat altına alınması için ‘evet’ diyecek. İşçi kardeşlerimiz daha fazla haklara sahip olmak ve birden fazla sendikaya üye olmak için ‘evet’ diyecekler. Memur kardeşlerimiz, toplu sözleşme hakkı için, kendilerine verilen kınama ve uyarma cezalarına yargı yolunun açılması için ‘evet’ diyecekler. Esnaf ve zanaatkarlarımız, sosyal ve ekonomik politikalarda daha fazla söz sahibi olabilmek için ‘evet’ diyecekler” dedi. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi nezdinde en çok başvuru yapılan ve en çok uyarı yapılan ülkenin Türkiye olduğunu hatırlatan Kebude, bu nedenle Anayasa değişiklik paketiyle Anayasa Mahkemesi’ne doğrudan başvuru hakkı getirildiğini söyledi. Üstünlerin hukukundan, hukukun üstünlüğüne geçmek için düzenlemeler yapıldığını kaydeden Kebude, değişiklik paketinde, Türk Silahlı Kuvvetleri'nden YAŞ kararıyla atılanların mahkemelerde haklarını arayabilmelerinin de önünün açıldığının altını çizdi.

KİRİŞCİ: İTİBARLI TÜRKİYE İÇİN ‘EVET’
Milletin kendilerine yüklediği emanete sahip çıktıklarını söyleyen TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı,  AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Vahit Kirişci ise yaptığı konuşmada, Anayasa Değişiklik Paketi’nin hazırlanması sürecinde, muhalefet partilerine Uzlaşma Komisyonu kurulması ve birlikte taslak hazırlama önerisi götürdüklerini fakat muhalefetin buna yaklaşmadığını belirterek,   “Önerilerimize olumsuz cevap veren muhalefete,  ‘gelin hazırladığımız değişiklik taslağını konuşalım, tartışalım’ dedik. Bize kapılarını kapattılar. Buna karşın biz sendikalarla, sivil toplum kuruluşlarıyla, sendikalarla, üniversitelerle, enstitülerle konuştuk, toplumun tüm kesimlerine kulak verdik, önerilerini dikkate alarak bu değişiklik paketini hazırladık” diye konuştu.
Mecliste bulunan muhalefet partilerinin tamamının mevcut Anayasanın Türkiye'ye yakışmadığını, bu Anayasanın bir darbe anayasası olduğunu, çağdaş olmadığını ve değiştirilmesi gerektiğini defalarca ifade ettiklerini ama AK Parti’nin Anayasada değişiklik yapılması önerisi ile gelince çark ettiklerini kaydeden Kirişci, “Yıllardır 1982 Anayasasının değişmesi gerektiğini söyleyen, bu konuda raporlar hazırlayan CHP bu değişikliğe yanaşmadı. 12 Eylül Anayasasından şikayet eden MHP bu değişikliğe yanaşmadı. Anayasayı en şiddetli şekilde eleştiren parti kapatmaların mağduru olduğunu söyleyen BDP bu değişikliğe yanaşmadılar. AK Parti tarafından hazırlanan Anayasa Değişiklik Paketine ‘hayır’ demek için bir araya geldiler” diye konuştu.
Türkiye'nin kalkınması, ilerlemesi, uluslar arası alanda itibarının artması ve  güçlenmesi için herkesi 12 Eylül’de ‘evet’ demeye çağırdığını ifade eden Kirişci, “Biz AK Parti olarak kışkırtmalara prim vermeden, soğukkanlılığı, sabrı, sağduyuyu elden bırakmadan yapıcı bir dille gönülleri kazanacağız” dedi.