Seyhan İlçe Merkezinde ki mahalle sakinleri ile toplantı yapıp Referandum hakkında açıklamalar da bulunan Prof. Dr. Vahit Kirişci, daha sonra esnafları iş yerlerin de ziyaret etti. Ziyaretlerine, Adana’daki Mardinliler Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı (Mardav) ile devam eden Kirişci’ ye AK Parti Adana İl Başkanı Mustafa Kebude, AK Parti Seyhan İlçe Başkanı Sadullah Kısacık ve İl ve İlçe Teşkilat Yöneticileri eşlik etti.
Prof. Dr. Vahit Kirişci, Anayasa değişiklik paketinin içeriği hakkında bilgilendirmeler yaptığı konuşmasında, “Türkiye için güzel düşüncelerle yeni atılımlar üreten tek pati AK Partidir. Yeni Anayasa değişiklikleri de vatandaşlarımıza yeni kazanımlar getiriyor. Muhalefet atıp tutuyor, zamdan bahsetmeye de başladılar. Soruyorum neyin fiyatı değişmiş? Neye zam yapıldı? Ayrıca Anayasa değişikliği ile zammın ne alakası var? Bir karalama kampanyası tutturdular gidiyor. Bugüne kadar bu muhalefet partilerinden memleketimize nasıl bir fayda geldi? Bir bilen varsa bana da söylesin. Bizi vatana ihanetle suçlayanlar, ülkeyi bölmekle suçlayanlar önce aynada kendilerine baksın.
CHP, MHP ve BDP birlikte hareket edip, sizlerin yararına olacak değişiklik maddelerinin daha oylanma aşamasında engellemeler yaptılar. Millet adına TBMM’de iradesini açıklaması gereken Milletvekilleri vekâlet görevini yerine getirmediler. Bugün bu partiler hangi yüzle sizden hayır oyu kullanmanızı isteyecekler?
Değişiklik maddelerinin her biri sizlere yepyeni kazanımlar ve haklar getirecek, bakın burada size niye “Evet” demeniz gerektiğini 40 tane nedenle anlatıyoruz. Tam ve bağımsız Demokrasi ve Büyük Türkiye için “Evet” demelisiniz” dedi.
Temaslarına Mardav Başkanı Osman Göktekin’e taziye ziyareti ile devam eden Kirişci ve beraberinde ki heyet, dernek Başkanı ve dernek üyelerine başsağlığı dileyip, Referandum da “Evet” demelerini istediler.