Kirişci, partisinin Adana İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, 12 Haziran'da yapılacak seçimlerde yeniden milletvekili adayı olarak gösterilmediğini hatırlatarak, "Sayın Genel Başkanımız ve Başbakanımızın başkanlığındaki nihai kurul tarafından yapılan değerlendirme sonucunda şahsıma da listelerde yer verilmedi. Söz konusu irade ile 2002 ve 2007 Milletvekilliği seçimlerinde beni listeye alan iradenin aynı irade olmasından dolayı böyle bir kararı saygıyla karşıladığımı ifade ederken ve hep hayırlısını istediğim için bu kararın da hayırlı olmasını Cenabı Hak'tan diliyorum. Sayın Başbakanımızın söylediği gibi “İnsanlığa hizmette ikbal hırsı olamaz, şahsi beklentiler öne çıkarılamaz. Böyle kutlu bir yolda küslüğe, kırgınlığa, dargınlığa asla yer olamaz”. Evet, küsmüyorum, darılmıyorum, benim için bu şarkı burada bitmiyor, bitirmiyorum. Her zaman partimizin bir neferi oldum bundan sonra da aynı şevkle ilimiz için partim için çalışmalarıma devam edeceğim. 12 Haziran’a kadar 'resmi milletvekili', 12 Haziran’dan sonra ise 'fahri milletvekili' olarak görevimi en iyi şekilde sürdürmeye devam edeceğim. Bundan da hiç kimsenin kuşkusu olmasın" diye konuştu.

"ÇOK ŞÜKÜR KİRLİ İŞLERLE ADIM HİÇBİR ZAMAN GÜNDEME GELMEDİ"
Siyasete girdiği 2002’den günümüze kadar, başını öne eğdirecek ne gayri insani ve de gayri ahlaki, şaibeli hiçbir işinin olmadığını ifade eden Kirişci, şöyle devam etti:
"Ak olarak açmış olduğum sayfayı en ufak bir leke sürmeden bu zamana kadar muhafaza etmesini bildim. 8.5 yıllık milletvekilliğim süresince 2 genel seçim, 2 yerel seçim, 2 referandum olmak üzere bir siyasinin yaşayabileceği pek çok önemli ve kritik süreçleri yaşadım. 1 Mart Tezkeresi, 27 Nisan Bildirisi ve cevabi bildirilere bu dönemde şahit oldum. Yasama organının bir üyesi olarak aziz milletimizin ihtiyaçlarını karşılamak ve sorunlarına çare olmak adına gerek Anayasa’da ve gerekse yasalarda yapmış olduğumuz çok sayıdaki düzenlemelerle katkıda bulunmaya çalıştım. Bir meslek adamı olarak tarım alanında mevzuatımıza ilk defa kazandırılan veya revize edilen yasalarda ya imzamız oldu veya komisyon başkanı olarak katkımız bulundu. Çok şükür kirli işlerle adım hiçbir zaman gündeme gelmemiştir. Kendilerini, aleyhimde yazı yazmaya zorlayanların attığı manşet “Kahramanmaraşlı Vahit Kirişci” olmaktan öteye gitmemiştir. Onların da canı sağ olsun. Üniversite tahsilimi yapmak üzere 1978 yılında gelmiş olduğum Adana’mıza bu zamana kadar hizmet için çalıştım bundan sonra da çalışmaya devam edeceğim. Çünkü doğmamış olsam da doyduğum ve eşimin ve çocuklarımın doğduğu şehir olan Adana’yı ve Adanalıları çok seviyorum."
İktidara geldikleri günden bugüne kadar bir çok hizmetin götürüldüğünü ve bunu kimsenin inkar edemeyeceğini söyleyen Kirişci, "Hayatım boyunca, 'İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır' buyruğunu kendime düstur edindim. Ancak, insanoğlu beşerdir. Yanlışları, hataları olabilir. Kardeşler arasında hesaplaşma olmaz, olsa olsa helalleşme olur. Dolayısıyla, ben herkese hakkımı helal ediyorum, sizlerden ve sizlerin aracılığıyla da aziz hemşerilerimden haklarını helal etmesini istiyorum" dedi.