Cengil, partisinin il örgütünde düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında, "Kongreden iktidara" adlı büyük kurultaya Adana halkını davet etti. 
DAHA DA GÜÇLENECEĞİZ
Bu kongre ile parti kadrolarının daha da güçlenip gençleşeceğini kaydeden İl Başkanı Sıtkı Cengil, " "Böylece partimiz daha kuşatıcı hale gelecektir. Milletimizin tüm kesimleri kendisini burada bulabilecektir" dedi,
TARİHİN EN GÖRKEMLİ KONGRESİ OLACAK
Adana'dan kongreye yoğun bir katılım olacağını anlatan Cengil, "Aklı selim ve vicdan sahibi herkese 'haydi gönül gönüle omuz omuza' diyoruz. Kongremiz içerik itibariyle olduğu gibi, fiziki olarak'ta Cumhuriyet tarihinin en görkemli kongresi olacak "diye konuştu.
TEMEL SORUNLAR BÜYÜYOR
İşsizlik, terör, ekonomik sıkıntılar, demokratik standartlara ulaşamama gibi temel sorunların her geçen gün biraz daha büyüdüğünün de altını çizen İl Başkanı Cengil, şöyle devam etti:
"Bunları çözmesi gereken iktidar ve çözüm yolunda yol gösterici olması beklenen meclis içi muhalefet boş polemiklerle kavgalarla, basit çıkar hesaplarıyla milletin önünü tıkıyor.
Sürekli kavga eden, gerilim çıkartan, kamplara bölen siyaset tarzıyla bir yere varılamaz. Geçmişte Türkiye bu tarz siyaset sebebiyle büyük kayıplara uğradı. Maalesef tarih tekerrür ettiriliyor.
Bu manzara karşısında millet karamsarlığa sürükleniyor, umutsuzluğa düşüyor. Tam bu noktada yeni bir umuda, yeni bir sese ve yeni bir kadroya, güvenilir bir limana ihtiyaç var. Bu'da Saadet Partisidir.
11 Temmuzda olağanüstü büyük kongremizi yapıyoruz. Kongremizin adı “ Kongreden İktidara” dır. Aynı zamanda bir seçim startıdır.
Bu çalışmalar uzun zamandır devam ediyor. Son güne kadar da edecek. Yerli çözümden yana, anti emperyalist, maneviyatçı, özgürlükçü, adaletten yana olan, refahın arttırılmasını ve topluma adil dağılımını savunan herkese kapımız sonuna kadar açıktır.
Aklı selim ve vicdan sahibi herkese haydi gönül gönüle omuz omuza diyoruz. Kongremiz içerik itibariyle olduğu gibi, fiziki olarak'ta Cumhuriyet tarihinin en görkemli kongresi olacak. Adana'mızdan kongreye yoğun bir iştirak olacak.
Toplantının başında halkın umutsuzluğa sürüklendiğini söyledim.  Bu masa başında söylenmiş
bir söz değildir. Araziden topladığımız neticedir. "
ADANA'DA 4 BİN KİŞİYİ DİNLEDİK
'Saadet Türkiye'yi Dinliyor' programı çerçevesinde Türkiye genelinde 1 milyon 369  bin  esnaf ve çifçinin birebir dinlenerek anketler yapıldığını bildiren Cengil, "Adana'da da  4 bin kişi dinlendi. Ancak bir husus çok dikkat çekicidir. Görüşülenlerin yüzde 85 i gelecekten umutsuz.Ayrıca kadın kollarımız aynı mahiyette bir milyon kadınla (Türkiye Geneli) görüşmeler yapıyor. Bu yorucu çalışmalarından dolayı bütün teşkilat mensuplarımıza ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.