Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, hakları hiçbir zaman ödenemeyecek olan, vefakâr, cefakâr annelerin, Anneler Günü’nü kutladı.

“BİR ANNE DÜNYAYI DEĞİŞTİREBİLİR”

Anneler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, annelerin evlatlarını canlarından can, ruhlarından ruh katarak dünyaya getirdiğini kaydeden CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, “Anneler, gerek bizler için gerekse insanlık tarihi için çok önemli varlıklardır. Çünkü bir anne tüm dünyayı değiştirebilir. Bunun en somut ve en güzel örneği Mustafa Kemal Atatürk gibi bir evladı dünyaya getirip, savaş koşullarında en iyi şekilde yetiştiren Zübeyde Hanım’dır” dedi.

KOŞULSUZ VE KARŞILIKSIZ SEVGİNİN ADI: ANNE

Anneliğin koşulsuz ve karşılıksız sevgiyle eşdeğer olduğunun altını çizen Barut, “Annelerimiz ailelerimizin yapı taşıdır. Dokuz ay boyunca karnında taşıyıp can verdiği evladı için ömrü boyunca her türlü fedakârlığı yapmaktan çekinmeyen, daha yaşanabilir bir ülke, sağlıklı ve eğitimli nesiller yetişmesi için yaşamları boyunca çaba gösteren annelerimizin ellerinden öpüyor, başta şehit annelerimiz olmak üzere, haklarını hiçbir şekilde ödeyemeyeceğimiz tüm annelerimizin gününü kutluyorum” diye konuştu.

“SEVGİNİN EN YÜCESİNİ BARINDIRIYORLAR”

Anneler Günü’nün, evlatların annelerine sevgilerini göstermek için de iyi bir fırsat olduğunu dile getiren Barut, “Dünyanın en kutsal varlıkları olan annelerimizin yanımızda oldukları her anı değerlendirmeli, onların gösterdiği sevginin, şefkatin ışığını onlara yansıtmalıyız. Varlıklarıyla bize her daim büyük bir güç veren, sevginin en yücesini barındıran annelerimizin gününü bir kez daha kutluyorum” ifadelerini kullandı.