Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Av. Emrah Kozay, acıyla, gözyaşıyla, bin bir emekle kurulan Cumhuriyetten ve elde edilen Cumhuriyet kazanımlarından vazgeçmeyeceklerinin altını çizdi. Av.Kozay, “Atatürk’ün iki büyük eserine; yani Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve Cumhuriyete kanımızın son damlasına kadar sahip çıkacağız. Sözümüzdür:

Cumhuriyeti ne olursa olsun sonsuza dek yaşatacağız” diyerek Cumhuriyet Bayramını kutladı.

“ATATÜRK’ÜN İKİ BÜYÜK ESERİNDEN BİRİ”

Av. Emrah Kozay, yayınladığı Cumhuriyet Bayramı mesajında Cumhuriyetin, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet Halk Partisi’yle birlikte iki büyük eserinden biri olduğunun altını çizdi.

“CUMHURİYETİN İLANIYLA EGEMENLİK SARAYDAN ALINIP MİLLETE VERİLMİŞTİR”

Atatürk’ün, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyeti ilan ederek ulusun yönünü çağdaşlık ve aydınlık olarak belirlediğini belirten Av. Kozay, dünyada eşi benzeri görülmemiş devrimlerin de Cumhuriyetin ilanı sonrasında Cumhuriyet Halk Partisi eliyle gerçekleştirildiğini anımsattı.

Av. Kozay, “Atatürk, Cumhuriyeti ilan ederek ulusumuzu kulluktan kurtarmış, egemenliği saraydan alıp millete vermiştir.  Bugün her ne kadar tek adamlık rejimine geçilmiş olsa da, Cumhuriyet aydınlığı için verdiğimiz amansız mücadeleyi sürdürmekte kararlıyız” diye konuştu.

CUMHURİYETİN ULUS İÇİN ANLAMI

Cumhuriyetin ulus için taşıdığı anlama dikkati çeken Av. Kozay, şöyle devam etti:

“Cumhuriyet çağdaşlık, modern Türkiye, insanların kul değil birey yani yurttaş olması demektir. Cumhuriyet düşünce, ifade ve ibadet özgürlüğü, farklı özelliklere sahip insanların bir arada barış içinde yaşayabilmesi, kadın-erkek eşitliği, adalet, dogmaların değil bilimin ve aklın egemen olması demektir. Cumhuriyet hem 95 yıldır ulusumuza doğru yönü gösteren pusulamız hem de kimsesizlerin kimsesidir. Özetle, Cumhuriyet erdemli, namuslu insanlar yetiştiren, ahlaki erdeme dayalı bir yönetim biçimidir.”

“SONSUZA DEK YAŞATACAĞIZ”

Acıyla, gözyaşıyla, bin bir emekle kurulan Cumhuriyetten ve elde edilen Cumhuriyet kazanımlarından asla vazgeçmeyeceklerini dile getiren Av. Kozay, Atatürk’ün iki büyük eserine; yani Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve Cumhuriyete kanımızın son damlasına kadar sahip çıkacağız.  Sözümüzdür: Cumhuriyeti ne olursa olsun sonsuza dek yaşatacağız. Dün olduğu gibi, bugün de, yarın da Önderimiz Atatürk’ün işaret ettiği çağdaşlık yolunda, Cumhuriyet aydınlığında yürümeye devam edeceğiz. Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi. Cumhuriyetimizin 95.yaşı kutlu olsun” ifadelerini kullandı.