Meslek örgütleri, sendkalar ve hak temelli STK larınçağrıldıı toplantıya ayrım gözetmeksizin bütün vekiller ve belediye başkanları davet ediliyor.

Adana kMM girişimcisi Av.Mustafa Çinkılıç' ın teknik altyapısını hazırladığı Adana kMM önyargılar giremez toplantısı Saynur BUlca'nın moderatörlüğünde ; 03.12.2011 Tarihinde Adana Tarihi Kız Lisesi 1 nolu toplantı salonunda, 8 STK temsilcisi, Adana Büyükşehir Belediyesi yetkilisinin katılımı ile yapıldı.
Milletvekillerinden Ak Partiden Av. Fatoş Gürkan'ın telgrafla Dr.Necdet Ünüvar'ın ve Ali Küçükaydın'ın telefonla, MHP den Seyfettin Yılmazın da telefonla mazeret bildirdii  toplantıya, CHP den Turgay Develi ve Ali Demirçalının fiilen katıldı.

Toplantıda; Komşalarla sıfır sorun polıtikası- Suriye, Bedelli Askarlik olanakları Sorunlar ve 'Şimdi Metro Zamanı' sloganıtla başlayan ucuz metra kent ulaımı için çözümmü? konuları tartışıldı.
Ali Demirçalı; bedelli askarlik konusunda yasanın mecliste görüşülmesi sırasında önergeler verdiklerini, daha evfvel partisinin bedelli askerlik konusunda yasa teklifi verdiğini, ancak iktidarın ben yaptım oldu mantığı ile kendi hazırladıkları toplumun ve bizim içimize sinmeyen yasayı meclten geçirdiklerini bu haliyle yasaya karşı olduğunu belirtti.
Suriye konusunda Hem Ali Denirçalı,hemde Turgay Develinin oldukça hazırlıklı gedikleri, parti grubunun görüşleri, yine Adana milletvekili Faruk Loğoğlunun Suriye ziyareti ve hazırladığı raporları, yine Hatay CHP mlletvekili M.edipoğlunun hazırladığı raporu sunan vekiller, iktidarın yaşadığı çelişkilere ve ülkenin bir savaşa sokulduğunda karşılaşacağı sorunlara dikat çektiler.

ToPlantıya süre yetmediğinden yakınan katılımcılar ve vekiller bir dahaki toplantının olanaklar sağlanırsa bir yerel kanalda canlı olarak yayınlanması ve süreninde arttırılması ortak kararına vardılar.