Adana'da sivil toplum kuruluşları ile kahvaltıda buluşan Küçükaydın'a Vanlılar Derneği Başkanı İlhan Kuşçu depremzedelerin sıkıntılarını dile getirdi.
Küçükaydın, Van'da yaşanan deprem nedeniyle Adana'ya gelen depremzedelere yardımcı olunması gerektiğini vurgulayarak, "Artık havalar soğudu. Onların gıda ve ısınma sorunları var. Boşta evi olan arkadaşlarımız ya da durumu iyi olan arkadaşlarımız yardımcı olurlarsa seviniriz" açıklamasında bulundu.
Adana'daki eğitim konusuna da değinen Küçükaydın, Adana'ya AK Parti döneminde çok sayıda okul ve derslikler yapıldığını belirtti. Adana'da genelde öğretmen sıkıntısı olmadığını söyleyen Küçükaydın, "Ben 8 buçuk yıl öğretmenlik yaptım. Daha sonra kaymakam oldum. Kaymakamlığım süresince de hep öğretmenlerle bir araya gelir onları dinlerdim. Yeni bir atanan öğretmen yerinden memnun kalmadığı zaman 'beni buradan alın bir başka yere verin' diyor. Eskiden bu böyle değildi. Öğretmenin tayini nereye çıkarsa gider çalışır ve her hangi bir tayin talebi olmazdı. O zaman daha idealizm vardı" dedi.
Bedelli askerlik konusuna da değinen Küçükaydın, sürekli bedelli askerliğin de çıkmayacağını belirtti. Küçükaydın, "Bedelli askerliğin sürekli olacağı anlamında bir kanun yok. 35-40 yaşına gelip askerliğini yapmayan akademisyen, iş adamı gibi vatandaşlarımız var. Bu yaştaki insanlardan da ciddi anlamda kaliteli asker çıkmaz. Onlardan alınan bedeller yine askerimize harcanacak. Aslına bakılırsa bizim profesyonel askerliğe bir an önce geçmemiz gerekiyor. Tahminen 600–700 bin askerimiz var. Bunların yerine 250–300 bin profesyonel asker olsa terörle de daha rahat ve daha kolay baş edilir" diye konuştu.