2022'de 1.000 TL (Bin Lira) Ayrılan Kütüphane Biter mi?

Orhan Sümer, "Cumhurbaşkanlığı 2022 Yılı Yatırım Programında, “TUFANBEYLİ İLÇE KÜTÜPHANE YAPIMI” yer almakta ve 1995-2023 yılları arasında yapılması planlanmaktadır. Projeye ayrılan toplam ödenek 10.000.000 TL olup, 1995 yılından bugüne hiç harcama yapılmadığı anlaşılmaktadır. 
2022 yılı için ayrılan yatırım miktarı ise 1.000 TL’dir. Yani kütüphane yapılmayacak demek. Yatırım yapacağız, yatırım yaptık diye her platformda reklam yapılıyor. Programlara baktığımızda ise durumun farklı olduğunu görüyoruz. "Dedi

"Adana Yatırım Fakiri"

Orhan Sümer, "Projenin geri kalan yıllara yayılacak yatırım ödenekleri, 2023 yılı için ayrılan bu ödeneğin projenin kalan ödeneği içindeki payının çok düşük düzeyde kaldığı hatta bu yılda harcama yapılmayacağı anlaşılmaktadır. Projenin zamanında bitirilmesiyle ilgili ciddi endişeler oluşmaktadır. Tufanbeyli İlçe Halk Kütüphanesinin Yapımı Projesi kapsamında herhangi bir ihale yapılmış mıdır? Yapıldı ise, ne zaman ve hangi usulle yapılmıştır ve ihaleye teklif veren/davet edilen kişi/kurum sayısı nedir? İhale bedeli nedir? İhale sözleşmesi gereği işin yapılma süresi ve süreçleri nelerdir?
2.İlçe Halk Kütüphanesi Yapım Projesi kapsamında yapılması öngörülen yapı bölgenin mimari özelliklerine, ilin kültürel özelliklerine uygun mu projelendirilmiştir? Hiçbiri belli değil. Madem Kaynak var Adana olduğu için mi kullanılmıyor? "Dedi.

Orhan Sümer," Adana, Büyükşehirler arasında en az yatırım alan ilimiz dediğimiz zaman iktidar yetkilileri itiraz ediyorlar. Yatırım planıma yapacağız yazmakla, yatırım olmuyor. Yıllardır yapımı beklenen kütüphaneyi bile yapamayan iktidar, tablolar üzerinden sadece program açıklıyor. "Dedi