Kanal 7 Ankara Temsilcisi ve Başkent Kulisi programın sunucusu Mehmet Acet'in bugünkü konuğu Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu oldu.
"ÇOK BÜYÜK SAYGISIZLIK YAPTI"
Loğoğlu, programda Danıştay'ın kuruluş yıldönümünde Metin Feyzioğlu'nun yaptığı konuşma sırasında Başbakan Erdoğan'ın tepki göstermesini de şöyle değerlendirdi:
"Danıştay'daki olay çok üzücü bir tablo. Orada sorumlu tek bir kişi değil. Orada Cumhurbaşkanı'mızın, Başbakan'ın ve Feyzioğlu'nun ayrı ayrı artıları ve eksileri var. Feyzioğlu, bakımından artı ifade özgürlüğü bağlamında konuşabilir. Ama her yerde her şey söylenir mi? hayır o da doğru değil. Feyzioğlu'nun diğer bir artısı Allah'tan Başbakan'ın sert çıkışına karşı sakin davrandı. Ama Feyzioğlu, kendisine verilen zamandan çok daha uzun konuştu. Böyle ortamlarda size ne kadar zaman verildiyse o kadar süre konuşup o ortama saygı göstermek zorundasınız. Bunu çok ama çok aşarak saygısızlık yaptı.
"ORASI SİYASİ BİR KÜRSÜ DEĞİL"
Orada herkesin bir programı vardı. Daha önemlisi, Feyzioğlu bir siyasi konuşma yapıyor algısı yarattı. Kılıçdaroğlu, orada konuşsa daha yumuşak daha yargı bağımsızlığını vurgulayan bir konuşma yapardı. Ortama uygun bir konuşma yapardı. Orası siyasi bir kürsü değil. Orası bir hukuk kürsüsü. Dolayısı ile Feyzioğlu'nun yaptığı yanlıştı. Asıl yanlış burada."