Hümeyra Ökten Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi proje okulunu ziyaret eden Adalet ve Kalkınma Partisi Adana Büyükşehir Belediye Başkan A.Adayı Mahmut Tezcan okul müdiresi Necla Kayıklık, Okul Aile Birliği Başkanı Fadime Şahin ve öğretmenler ile bir araya gelerek okullarımızın beklentileri ve eğitim konusunda şehrimizi nasıl bir adım ileriye taşıyabiliriz konusu üzerinde fikir alışverişinde bulundu.

AK PARTİ İLE EĞİTİM YENİ BİR BOYUT KAZANMIŞTIR

Ak Parti iktidarı son 16 yılda yaptığı reformlar ile eğitimde ulaşmak istediği hedef doğrultusunda ilerlemeye devam ediyor diyen Mahmut Tezcan “Eğitim canlı bir olgudur ve gelişimi sürekli devam eder. Bu nedenden dolayı eğitime verilen önem her geçen gün artmaktadır. Ak Parti iktidarıyla ülkemiz eğitim alanında bir sıçrama yaşamıştır. Yeni açılan derslikler, laboratuvarlar, bilimsel atölyeler, dil kursları, sanat kursları, enstrüman kursları, çeşitli spor branşlarında kurslar ile yetenekli öğrencilerimiz keşfedilip insanlığa hizmet edecek nesiller yetiştirilmektedir. Artık sadece derslerinde başarılı olmaya çalışan öğrenciler yok yeteneklerinin farkına varan geleceğe yön verecek bir nesil var.” diye konuştu.

TÜM İMKÂNLARIMIZI EĞİTİM İÇİN SEFERBER EDECEĞİZ

Kırsal ilçelerimizden okumak için gelen çocuklarımızın yurt sorununa değinen Mahmut Tezcan “Köylerinde tahsil imkanına sahip olamayan evlatlarımız şehir merkezine gelerek okul hayatlarını tamamlamak istiyorlar. Maddi imkânı yeterli olmayan aileler evlatlarının barınma ihtiyaçlarını karşılamada zorlanıyorlar. Bizler de Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile işbirliği yaparak ortaokul ve lise talebelerimiz için tüm ihtiyaçları düşünülerek tasarlanmış pansiyonların yapılmasına öncülük edeceğiz. Sosyal sorumluluk projelerimiz ile ihtiyaç sahipleri ve hayırsever vatandaşlarımızı bir araya getireceğiz. Ayrıca okullarımızın kütüphane, bank, yol, spor malzemesi vb. diğer eksiklerini tedarik edeceğiz.” şeklinde konuştu.

GELECEK NESLİMİZ EMİN ELLERDE

Hümeyra Ökten Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi proje okulunun yöneticilerinin gayretleri karşısında çok etkilendiğini söyleyen Mahmut Tezcan “Ne olursa olsun insan hangi işi yaparsa yapsın işini dert edinmesi gerekir. Bugün sevgili müdiremizin ve okul aile birlik başkanımızın okulları ve öğrencileri için yapmış oldukları çalışmaları hayranlık ile takip ediyorum. Keşke tüm yetki verilen yöneticilerimizde yaptıkları işi özveri ile yapsalar. Bugün burada evlatlarımızın emin ellerde olduğuna bir kez daha şahitlik ettim. Gelecek neslimiz emin ellerde. ” dedi.