Başkan Malgaf mesajında şöyle konuştu;

“Cumhuriyetimiz, 29 Ekim 1923 tarihinde yani bundan 98 yıl önce bugün; “Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir. İdare usulü, halkın geleceğini bizzat ve bilfiil idare etmesi esasına dayanır. Türkiye Devletinin hükümet şekli cumhuriyettir.”  ifadeleriyle ilan edilmiştir.
Yakın tarihimiz açık bir şekilde göstermiştir ki, Büyük Türk milletinin bekasının ve çağdaş dünyada hak ettiği yeri almasının yegâne biçimi Cumhuriyettir.
Yaşadığımız sıkıntılı günlerden sonra büyük fedakârlık ve mücadele ile kurduğumuz Cumhuriyet sayesindedir ki, bugün haklı olarak tam bağımsız bir millet ve devlet olmanın gururunu yaşıyoruz.
Bizler bu anlamlı günde vatanın bağımsızlığı için gözlerini kırpmadan canlarını feda edenleri hiçbir zaman unutmayacak ve her zaman şükran ve minnetle yad edeceğiz. Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için bıkmadan yorulmadan çalışacağız.
Bu duygu ve düşüncelerle; Bu aziz yurdu bize vatan yapan, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanın bölünmez bütünlüğünü, milletin huzur ve sükûnunu sağlayan ve bu kutsal amaç için toprağa düşerek şehitlik mertebesine ulaşmış aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle; gazilerimizi şükranla anıyor; hemşerilerimizin ve bütün vatandaşlarımızın Cumhuriyet bayramını kutluyorum”