Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 'Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın son oturumu tamamlandı. Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen birleşime Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz başkanlık yaptı. Gündem dışı söz alarak kürsüye çıkan Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, geçtiğimiz hafta kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden TGS Adana Şube Başkanı Mustafa Gümüşdamla'nın adının, kentteki herhangi bir cadde ya da sokağa verilmesini istedi. Zenbilci'nin bu teklifi, diğer meclis üyelerince de olumlu karşılandı ve öneri, meclis gündemine alındı.
Sonrasında konuyla ilgili olarak yapılan görüşmelerde Gümüşdamla'nın isminin hangi cadde ya da sokağa verileceği tartışılırken, Zihni Aldırmaz Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nin (ÇGC) önünden geçen ve kamuoyunda; 'MADO Sokağı' olarak bilinen yere verilmesini önerdi. Aldırmaz'ın bu önerisine CHP'li meclis üyesi Bekir Sıtkı Özer karşı çıktı ve 'Mustafa Gümüşdamla' adının uzun olacağını, söz konusu sokağın zaten bir ismi olduğu için kamuoyunda unutulacağını gerekçe göstererek, Büyükşehir Belediyesi'nce yeni açılacak bir bulvara verilmesinin daha uygun olacağını dile getirdi. Yapılan görüşmelerin ardından teklif, detaylı bir şekilde ele alınıp somut bir adım atılacak düzeye getirilmesi amacıyla oybirliğiyle komisyona havale edildi.
Merkez ilçe Seyhan'da yer alan Mustafa Kemal Paşa Bulvarı'nın güneyde Sular ve Atatürk Caddesi, batıda Alparslan Türkeş Bulvarı ve doğuda da Seyhan Nehri arasında kalan TCDD Gar Sahası'na ait sahalara yönelik 1/5.000 ölçekli nazım imar planı, yeniden komisyona havale edilirken, oturumda ayrıca Şakirpaşa Mahallesi'nde sağlık alanıyla ilgili olarak, Seyhan Belediye Meclisi'nce hazırlanan 1/1.000 ölçekli uygulama imar planına ait komisyon raporu, 1 olan yoğunluğun 1.2'ye yükseltilerek oy çokluğuyla kabul edildi.
Büyükşehir Belediyesi'nin yetki alanı içinde bulunan cadde ve bulvarlara; 'elektronik parkmetre' yerleştirilmesine ait komisyon raporunu da toplantıda ele alınırken, bazı meclis üyeleri bu konuda açılacak ihale için İmar İnşaat'a yetki verilmesine karşı çıkıp, belediyenin bunu kendisinin yapması önerisini gündeme taşıdı. Ancak yapılan oylamanın ardından, parkmetrelerle ilgili ihalenin belediyeye ait şirket tarafından yapılıp, uygulamaya gidilmesi teklifi oy çokluğuyla kabul edildi. Merkez ilçe Sarıçam'a bağlı Balcalı Köyü'nde Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan hissenin, yeni stadyum yapılması amacıyla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne tahsis edilmesine yönelik teklif de komisyona havale edildi.