Meclise, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın katılmaması nedeniyle, Meclis Başkan Vekili Halil Tüm başkanlık etti. Gündem dışı söz alan ilk kişi AK Parti Meclis Üyesi Ali Acembekiroğlu oldu. ASKİ'nin Yüreğir ilçesinde yaptığı çalışmalarda asfalt yolları kırdığını belirten Acekbekiroğlu, "Kırım ve yama parasının Yüreğir Belediyesi'ne ödenmesi konusunda Sayın Aldırmaz bize söz vermişti. Fakat aradan geçen süre içinde ödeme yapılmayınca konu mahkemeye taşındı" dedi.
ASKİ'nin yanı sıra bir doğalgaz firmasının şehir genelinde yollara büyük tahribatlar verdiğini ifade eden Acembekiroğlu, "Yollarda geçilmez hale gelindi. Parçaladıkları yolları kendileri yapıyor ancak kendi yaptıkları iki günde çöküyor. Bu eziyete bir son verilmesi gerekiyor" diye konuştu. Acembekiroğlu'nun ardından Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan söz aldı. Çelikcan, Büyükşehir Belediyesi ile mahkemelik oldukları için üzüntü duyduğunu söyleyerek, kendi sınırları içindeki yolların durumunu bir fotoğraf slaytı ile meclis üyelerine gösterdi.
ASKİ'nin kırıp sonradan yama yaptığı yolların çöktüğünü belirten Çelikcan, "Büyükşehir bizim yolumuzu yapsın istemiyoruz. Tamirat ve yamayı kendimiz yapmak istiyoruz. Çünkü kendi yaptığımız daha kaliteli oluyor. ASKİ'nin yaptığı yollar çöktüğü zaman sorumluluğu bu kez bizde oluyor. Büyükşehir, parayı bize versin" dedi.
Asfalt tartışmalarının ardından gündem dışı söz alan CHP'li Meclis Üyesi Bekir Sıtkı Özer, 10 Aralık Evrensel İnsan Hakları Günü nedeniyle bazı siyasi tutukluların suçsuz yere 22 aydır cezaevinde bulunduğuna dikkat çekerek, Türkiye'de insan haklarının ciddi şekilde ihlal edildiğini söyledi. Özer'in bu konuşması, bazı meclis üyeleri tarafından siyasi içerikli olduğu gerekçesiyle engellenmek istendi. Özer'in sözünü tamamlaması sonrası Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, "İnsan hakları ihlaline bizlerde karşıyız. Ama başı kapalı diye eğitim hakları alınan öğrenciler de oldu bu memlekette. Sayın Özer'in yaptığı konuşma hizmet değil siyasi içerikli. Bizler burada hizmet üretmek istiyoruz" dedi.
AK Parti ve CHP'li meclis üyeleri arasında, bu konuyla ilgili zaman zaman tartışmalar yaşandı. Daha sonra 14 maddelik gündemler oylamaya sunuldu. Oylamanın ardından oturum yarın saat 16.30'a ertelendi.