Tüm Türkiye’yi sarsan 6 yaşındaki Gizem Akdeniz’in işkence edilmek suretiyle öldürülmesi Çukurova Belediye Meclisinin de gündemine taşındı. MHP’li üyelerden Süleyman Buldur, 100. Yıl’daki bir parka Gizem Akdeniz adının verilecek olmasının son derece yerinde ve olumlu bir adım olduğunu belirterek “Sayın Başkanımız Soner Çetin’i bu duyarlı davranışından dolayı kutluyor, teşekkür ediyorum. Eğer Akdeniz ailesinde eğitim gören birileri varsa ayrıca destek verilmesini de öneriyorum” dedi.

1 DAMLA SU SERPEBİLİR MİYİZ?

Tüm Türkiye’yi derinden üzen çok acı bir durumla karşı karşıya olduklarının altını çizen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Hepimiz anne babayız, çocuğu olanlar bu acının nasıl bir acı olduğunu çok iyi bilirler. 5-6 yaşında melek gibi bir çocuğa böyle bir muameleyi kabul etmek mümkün değil. Ne yapabiliriz, ailenin acısını biraz olsun hafifletebilir, 1 damla su serpebilir miyiz, diye düşündük ve parka Gizem kızımızın adını vermeyi kararlaştırdık” diye konuştu.

GÜVENLİ, ÖZELLİKLİ BİR PARK

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in verdiği bilgiye göre 100. Yıl’da yaklaşık 5 dönüm alan üzerinde yapılan Gizem Akdeniz Parkı güvenlikli bir park olacak. Parkta Uluslararası Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin hükümleri ve çocuklar üzerine düşünülmüş onlarca güzel yazı yer alacak. Çukurova Belediye Başkanı Çetin, meclis oturumunda “Meclis üyesi arkadaşlarımızın tamamını yakında açılışını yapacağımız parka bekliyoruz” dedi.