Uzun yıllar Numune Hastanesi Başhekimi olarak Adana’ya hizmet eden daha sonra aynı kurumda hekimlik görevini sürdüren Adana’nın tanınmış isimlerinden Op. Dr. Mehmet Ali Ün, Milliyetçi Hareket Partisi Adana milletvekili adayı olmak için görevinden istifa etti.

Mehmet Ali Ün başarılarla geçen meslek hayatında sağlık sektöründeki önemli hizmetleri gerçekleştiren bürokrat-hekim olarak tanınıyor.

Adana’nın en büyük hastanesi olan Numune Hastanesi’nin kurucu başhekimi olan Ün, Fatma-Kemal Timuçin Kalp Merkezi, Seyhan Uygulama Hastanesi ve Adana Hekimevi’nin yapılıp hizmete girmesinde büyük çaba ve emek sarf etti.

Adana’daki sosyal ve siyasi hayatın hep içinde olan Mehmet Ali Ün, yaptığı açıklamada:

“Bugüne kadar edindiği bilgi ve birikimi siyaset adamı olarak değerlendirmek için görevimden istifa ettim. Sağlık sektöründe yönetici ve hekim olarak uzun yıllar görev yapmanın avantajını siyaset aracılığıyla Adana’ya hizmete dönüştürmek için yola çıktım. Türk Milliyetçisiyim ve İnandığım davanın partisi olan MHP’de politika yapmak istiyorum. Çok değerli Adanalıların büyük desteği ve talebi doğrultusunda çıktığım bu yolda bugüne kadar ki hayatımda olduğu gibi başarılı olacağıma inanıyorum.” Dedi.

Dr. Mehmet Ali Ün’ün görevinden istifa ederek MHP’den aday olacağını açıklamasının, partilileri ve hemşerileri tarafından memnuniyetle karşılandığı bildirildi.