• MERYEM TÜRKEKİN AHMET DAVUTOĞLU'NUN DANIŞMANI OLDU

Türktekin’in partiye katılımı gelecek partisi genel merkezinde genel başkan yardımcılarının ve adana il teşkilatı yöneticilerinin katıldığı bir seremoniyle gerçekleştirildi. Başarılı kadınları siyasete taşımaya kararlı olduklarını vurgulayan Genel Başkan Ahmet Davutoğlu, kadınlar karar mekanizmalarında eşit oranda yer almadığı sürece medeniyette arzu edilen seviyeye gelinemeyeceğini belirtti. Türktekin’i genel başkan yardımcılarına takdim ederek, rozetini takan Genel Başkan Ahmet Davutoğlu, Türktekin’i başdanışmanı olarak atadığını açıkladı.


Törene katılan Gelecek Partisi Adana İl Başkanı Ebubekir Yıldırım ve Adana İl Teşkilat Başkanı Nezahat Uçak, bu atamadan dolayı hem partileri hem de Adana’mız adına gurur duyduklarını belirttiler.
Türktekin, siyasetin kamu vicdanında büyük yaralar açtığı, doğru söyleyenin dokuz köyden kovulduğu bir dönemde siyasete girme kararının oldukça zor bir karar olduğunu, ancak ülkenin gidişatı karşısında böyle bir görevden kaçınamayacağını, yapılan yanlışlar karşısında ‘bunlar bizdendir’ deyip susmayan, ilkeli ve duyarlı bir duruşa sahipbir liderin başdanışmanlığı görevini üstlenmekten onur duyduğunu, bundan böyle çalışmalarına gelecek partisi çatısı altında devam edeceğini belirtti. 


TKKD Adana Şube Başkanlığı görevini,derneğin apolitik kimliği gereğince bayramdan sonra ikinci başkana devredeceğinisöyleyen Türktekin, kadın haklarını siyaset üstü bir konu olarak gördüğünü, derneğe katkılarına ve çalışmalarına üye olarak devam edeceğini, gelecek partisi çatısı altında kadın haklarınave adalete daha büyük katkılarsunacağına inandığını söyledi.