Mali Eylem Görev Gücü (FATF), kara paranın aklanması ve terörizmin finansmanını engellemede eksikleri olduğu için Türkiye'nin daha sıkı izlenmesini gerektiren gri listeye alındığını duyurdu. Gri listede yer alan 22 diğer ülke arasında Arnavutluk, Fas, Suriye, Güney Sudan ve Yemen yer alıyor.

“AKP KİME VE HANGİ MİLLETE HİZMET İÇERİSİNDE O DA BİR GÜN ORTAYA ÇIKACAKTIR”

Konuya ilişkin CHP Adana İl Gençlik Kolları Başkanı Mete Çelebi de bir açıklama yaparak iktidarı eleştirdi. CHP’li Çelebi, “Erdoğan ve başında bulunduğu AKP’si ülkenin kuyusunu kazmaya ant içmiş gibi çalışıyorlar. AKP’nin ‘Davamız Hizmet’ sloganının artık tamamen doğru olduğuna inanıyorum. Ancak bu hizmetin Türkiye’ye ve Türk gençliğine olmadığı da apaçık ortadadır. Artık kime ve hangi millete hizmet içerisindeler elbette o da bir gün ortaya çıkacaktır.” ifadelerini kullandı.

“AKP İKTİDARI ÜLKEYİ VE ÜLKENİN GELECEĞİNİ ATEŞE ATMAKTADIR”

Buna bağlı şekilde son olarak dolardaki çılgın yükseliş, TL’nin değer kaybetmesi ve Türkiye’nin Mali Eylem Görev Gücü tarafından ‘gri liste’ye alınması artık kabul edilebilir bir durum değildir. AKP iktidarı attığı her adım, aldığı her kararla ülkeyi ve ülkenin geleceğini ateşe atmaktadır. AKP’nin geleceğe miras bırakacağı tek şey karanlık bir Türkiye olacaktır. O nedenle iktidar yetkililerinin içinde biraz olsun insaniyet namına kırıntı kaldıysa derhal erken seçime gidilsin ve bu halk size gerekeni cevabı sandıkta versin.” dedi.