Adana’nın kanayan yarası metronun bakanlığa devri konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjde vereceği açıklaması gerçekleşmedi. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Uğur Mumcu Meydanı’nda Adanalılarla buluştu. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün açıklayacağını duyurduğu metronun bakanlığa devri konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan Adana Mitinginde herhangi bir açıklama yapmadı. Böylece, Sözlü’nün 6 Mart 2019 tarihinde kendi sosyal medya hesabından attığı “Adanamızın en önemli sorunu Metro’nun yapılandırılması ve devam etmesi ile ilgili müjdeyi Sn. Cumhurbaşkanımız tarafından kıymetli Adanalılara verilecektir” mesajı beklentinin önüne geçemedi.

Mitingde  İlk olarak kürsüye gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan yaptığı konuşmada Metro’nun devri konusuna değinmedi.

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ise mitingde, Adana’ya yapılan hizmetlerle alakalı konuşmasında Metroya değindi.  Erdoğan, Yeni stadın bu yıl içinde açılacağını,  Eski stadın yerinin Millet Bahçesi olacağını belirten Erdoğan Adana’da 2İmar Barışından şu ana kadar 210 bin kşinin yararlandığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Metronun Bakanlığa devrinden bahsetmezken tam olarak şu ifadeleri kullandı;

“Adana Metrosunın ilk kısmı tamamlanmıştı. Ancak bu metro Adana için yetersiz kalıyor.  Hem mevcut hattın iyileştirilmesine hem de uzatılmasına ihtiyaç var. İnşallah önümüzdeki dönemde  bu meseleyi de gündemimize alacağız.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu söylem dışında Metro konusuna değinmezken Adana'ya yapılan diğer hizmetleri anlattı. Böylece Adana Metrosunun Bakanlığa devri konusu da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söylemiyle başka bir bahara kalmış oldu.