Kamuoyunun da günlerdir beklediği açıklamada, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP´li Aytaç Durak´a sahip çıkılırken bazı isimlerle de yollarını ayırabilecekleri mesajı verildi.

İşte önemli mesajlar içeren o açıklama:

"Siyasete düzey getirme, milletle siyaset yapma vizyonunu başarı ile sürdüren Milliyetçi Hareket Partisi’nin, çatışma ve gerilim siyasetine olan mesafesi, üslup kirliliğine olan uzaklığı, Adana’da Milliyetçi Hareket’in yerel iktidarını getirmiştir.

 

Yerel seçimlerin üstünden geçen bir yıl içinde Milliyetçi Hareket Partisi’nin istikrar, denge, akıl ve sağduyunun rehberliğinde, Adana’ya hizmet için tek kriteri, Adanalının menfaati olmuştur.

Milliyetçi Hareket Partisi Adana teşkilatları, özellikle yerel yönetimler konusunda seçimle görev alan gerek İlçe Belediye Başkanları, gerek Büyükşehir Belediye Başkanları, gerekse belediye meclis üyelerimizin faaliyetlerinde, Partimizin siyasi ayrımcılıktan uzak durma ilkesinin gereklerinden biri olarak faaliyetlere direkt müdahale yöntemini değil, gündemi izleme, değerlendirme, tavsiye ve çok önemli hallerde yönlendirme yolunu bu güne kadar izlemiş ve aynı yolu izlemeye devam edecektir.

Milliyetçi Hareket Partisi Adana’da, milletvekilleri, teşkilatlar, yerel yöneticiler ve kıymetli mensupları ile Adana’ya hizmet için oluşturduğu dörtlü saç ayağını yere sağlam bastırmış ve bunun gereği olarak birliğini, bütünlüğünü çelikten bir irade duruşuyla bu güne kadar sağlamış ve sağlamaya devam edecektir.

Milliyetçi Hareket Partisi’nde;

ciddiyet ve tevazu,

samimiyet ve sadakat,

nezaket ve terbiye,

ahlak ve efendilik

gibi temel toplumsal  değerler siyasi anlayışımızın ana zeminini oluşturmaktadır. Milliyetçi Hareket’in tek başına iktidarını hedefleyen ve bu hedefe varmak için kendi gibi inanan ve düşünenlerle, gece gündüz demeden, özverili, fedakar, canla başla çalışan mensuplarımızın aynı heyecanla gayret edip gündemi dikkatli ve hassas takip eden teşkilatlarımızın Adana için çalışan yerel yöneticilerimizin Mecliste bizi başarı ile temsil eden milletvekillerimizin bu onurlu ve şerefli mücadelelerine zarar verecek hiçbir başı boşluğu, keyfiyeti ve hafifliği kabul etmemiz, içimize sindirmemiz mümkün değildir.

Uzun süredir kamuoyuna da açık olarak yapılan Adana Büyükşehir Belediyesi meclis toplantılarında yaşananları derin bir kaygı ve üzüntü içinde takip etmekteyiz.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin tek başına iktidar hedefine zarar veren ve yukarıda ifade ettiğimiz siyasi anlayışımıza temel oluşturan toplumsal değerlerin tam tersine kişisel alışkanlıklarını Adana’nın ortak malı olan kurum ve kuruluşlarda devam ettirenlerle Milliyetçi Hareket’in kazara buluşan yolları hızlı şekilde ayrılacaktır.

Hangi siyasi partiden olursa olsun Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Adana’ya hizmet etme gayretinde olan sayın belediye meclis üyelerine ve ayrıca sayın belediye bürokratlarına koşulsuz desteğimiz devam edecektir.

Milliyetçi Hareket Partisi; bütün zorluk ve engellemelere rağmen kazandığı Büyükşehir Belediyesi  ve onun Sayın Başkanıyla Adana için çalışmaya devam edecektir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur..." 

MHP Adana İl Başkanlığı