MHP İl Teşkilatında icra edilen bayramlaşma etkinliğine, partili-partisiz vatandaşların büyük ilgi gösterdiği görüldü. Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, İl Başkanı Yusuf Baş, MYK Üyesi Adana Milletvekili Muharrem Varlı, Meclis İdare Amiri Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Ülkü Ocakları Başkanı Yunus Uzunlular, ilçe başkanları, belediye başkanları, vatandaşların bayramlarını tebrik ettiler. Partiye gelen ziyaretçiler arasında en çok ilgiyi ise İl Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Çalış’ın 6 aylık oğlu Metehan gördü. Bütün dikkatleri üzerinde toplayan Metehan’a Mevlüt Karakaya ve Yusuf Baş ‘harçlık’ verdiler.

AKP, CHP VE DP’DEN BAYRAM ZİYARETİ

Yaklaşık iki saat süren program öncesinde ayrıca CHP İl Başkanı Burhanettin Bulut, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, il divan heyeti; AKP İl Başkan Vekili Faruk Aytek, İl Başkan Yardımcıları İsa Bozkurt, Murtaza Kılçık, Serdar Göktekin ve yönetim kurulu üyeleri; DP İl Başkanı Meral Öner ve il divan heyeti MHP Adana İl Başkanlığı’na bayram ziyareti gerçekleştirdiler. MHP İl Başkanı Yusuf Baş, il divan heyetiyle beraber misafirlerini ağırlayarak bir süre sohbet ettiler.

İL BAŞKANI YUSUF BAŞ’TAN BAYRAM MESAJI

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, bayram mesajında ise şunları söyledi:

“Bir aylık nefis muhasebesinin ve mücadelesinin ardından ulaştığımız bir Ramazan Bayramını daha idrak ediyor olmanın huzurunu ve hazzını yaşıyoruz. Ancak; milletimizin çoktan hak ettiği dolu dolu bir mutluluk, doyasıya bir coşku yine bu bayramda da bize uzak kaldı. Bir tarafta milyonlarca aç insanımızın bulunduğu, bölücü terörün tehdit ettiği, içeride ve dışarıda istikrara susamış ülkemizin yaşadığı ağır sorunlar, diğer yanda Türk-İslam dünyasında akan kan ve gözyaşı gerçeği var.

Suriye, Irak, Libya, Yemen, Mısır, Afganistan paramparça. İki milyonu Türkiye’de olmak üzere milyonlarca Müslüman evsiz, yurtsuz ve umutsuz. Bosna’nın, Kosova’nın, Filistin’in, Çeçenistan’ın boynu bükük, Kırım bize küskün, Karabağ Türk’e hasret Arakan ise kan ağlıyor. Irak’ta, Suriye’de sahipsiz bırakılan, asimilasyon uygulanan Türkmenler ve Doğu Türkistan’da kızıl zulüm ve soykırım.”

İÇİMİZDEKİ SEVGİ VE SAYGIYI BÜYÜTMEYE MECBURUZ

Baş, devamla “Böyle bir ortamda elbette bayramı buruk kutluyoruz. Bu gerçekler ışığında ülkemizin, devletimizin, milletimizin birliğini korumak ve Türkiye Cumhuriyeti’ni güçlü kılmak gibi büyük bir sorumluluğumuz var. Bunun için de, aramıza sokulmak istenen bölücü fitneye asla fırsat vermemeliyiz. Bu bayramı da vesile kılarak içimizdeki sevgi ve saygıyı büyütmeye, aramızdaki kardeşlik bağlarını çelikten nakışlarla örmeye mecburuz. Aksini yapanlar, ne bu dünyada ve ne de ahrette asla hesap veremeyecektir. Bu duygu ve düşüncelerle bütün hemşehrilerimin bayramını kutluyor, selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.