Başkan Avcı’dan 5 Ocak mesajı…

MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, Adana’nın işgalci düşmanları kovuşunun 100. yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Avcı, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Adana’mız 100 yıl önce işgalci Fransızlara ve işbirlikçi Ermeni çetelerine karşı büyük bir mücadele vermiş ve zafer kazanmıştır. Kadınları, çocukları, savunmasız ihtiyarları katleden, insanlarımızı fırınlarda diri diri yakan; vahşet, zulüm ve barbarlıkta sınır tanımayan işgalcileri ve işbirlikçileri bir kere daha lanetliyorum. Her türlü olumsuz şartlara rağmen kanlarıyla, canlarıyla güzel şehrimizi zilletten temizleyen ecdadımızı saygıyla anıyorum.”

“Adana sadece bir şehir değildir”

Avcı devamla şunları söyledi:

“Milli Mücadelemizde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ilham veren, Arif Nihat Asya’ya ‘Bayrak Şiiri’ yazdıran Adana, bizim için sadece bir şehir değildir. Portakal çiçeği kokularında doğduğumuz, bereketli topraklarında doyduğumuz, taşlı sokaklarında koştuğumuz, sarı sıcağında yanıp mavi sularında arındığımız, damlarında hayaller kurduğumuz şehirdir Adana. İşsize iş, aşsıza aş, garibana yuvadır; tarımda, sanayide öncü, kültürde, sanatta gürleşen, yiğitleriyle devleşen kutlu bir vatandır Adana!”

“Türk Milleti dünden daha güçlü”

Bünyamin Avcı “Asla şüphe yok ki Türk Milleti dünden daha güçlü, yarın daha güçlü olacaktır. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi’nin ifadeleriyle Türkiye’nin hem bölgesinde hem de dünyada pırıl pırıl parlayan, istikrarlı, güvenli, güvenilir ve çok daha gelişmiş bir ülke olacağına yürekten inanıyoruz. Yüce Allah ülkemizi, milletimizi her türlü işgalden korusun. Eğer savunmaya mecbur kalırsak bilinsin ki yine ‘ya istiklal ya ölüm’ der, kanımızla, canımızla müdafaa eder, yine devleşir, yine yeni destanlar yazarız.” dedi.

“Tüm kahramanlarımızı saygıyla anıyorum”

MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı mesajını şöyle tamamladı:

“Güzel Adana’mızın işgalden kurtuluşunun 100. yıl dönümünü bu duygularla idrak ederken; tüm hemşehrilerimin, vatandaşlarımızın 5 Ocak Kurtuluş Bayramlarını içtenlikle kutluyorum. Devletimizin Kurucu Lideri Milli Mücadelemizin Önderi Mustafa Kemal Atatürk’ü, şehitlerimizi, gazilerimizi, tüm kahramanlarımızı rahmetle, minnetle, saygıyla yâd ediyor; Cenab-ı Allah’tan nice yüz yıllarda nice bayramlar kutlamayı nasip etmesini diliyorum.”