MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, Adana Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Ulaşım A.Ş’nin farklı alanlarda çalıştırılmak üzere kurum dışı 210 işçi alım talep formu hazırlamasının ortaya çıkmasının ardından açıklamada bulundu. Avcı, “Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar işçi çıkartırken de, alırken de yine yanlış yapıyor” ifadesini kullandı.

BORÇ BAHANESİYLE 3 BİN İŞÇİ ÇIKARILDI

Avcı, şunları söyledi:

“Sayın Zeydan Karalar, göreve geldiği andan itibaren hep borçlardan yakındı, ilk icraatı ve devam eden dönemlerde de akılda kalıcı ‘tek hizmeti’ toplu işçi çıkışları oldu. 3 bine yakın emekçi işçi kardeşimiz kapı önüne kondu. Binlerce işçiyi işinden ederken borçların fazla olması gerekçe gösterildi.” 

TEKRAR YENİ İŞÇİ ALIMI ÇOK MANİDAR

Şimdi ise yeniden işçi alımları yapılacağına dikkat çeken Avcı, “Dün borçları bahane ederek toplu işçi çıkışları yapan Büyükşehir Belediyesi’nin bugün Ulaşım A.Ş’ye 210 kişilik kadro açması çok manidar. İşçi alımlarının sadece Ulaşım A.Ş ile sınırlı kalmadığı bilgileri de var. Yani alınacak işçi sayısı çok daha fazla.” diye konuştu.

BUNA ALLAH DA KUL DA RAZI OLMAZ

MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı “Zeydan bey bir kere daha yanlış yolda yürüyor. Adanalının milyonlarca lirasını tazminat olarak ödemeyi göze alıp çalışmayanı değil çalışanı işten çıkartarak yanlış yapan Sayın Karalar, şimdi de mağdur ettiği işçiler varken dışarıdan işçi alımı yapıyor. Buna Allah da, kul da razı olmaz. Açıkça partizanlık kokan bir anlayış görüyoruz. Adana böyle bir anlayışı hak etmiyor. Böyle bir adaletsizliğe hoşgörümüz yoktur, olmayacaktır. Madem işçiye ihtiyaç var neden çıkardın? Yanlış üstüne yanlış yapılıyor. Birinci yanlış, ikinci yanlışla düzeltilemez! Eğer yeni çalışana ihtiyaç varsa çıkarılan, mağdur edilen işçiler alınmalı, bu yanlıştan dönülmelidir.” dedi.