Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana teşkilatları, Türkiye’yi uçuruma sürükleyen AKP iktidarının yanlışlarını halka anlatırken, diğer taraftan yerelde yaşanan sorunları da bizzat vatandaşları dinleyerek çözüm üretme çabası veriyor.

MEYDAN VE EMEK MAHALLESİ

MHP Seyhan İlçe Başkanı Yusuf Kanlı’nın sorun dinleme toplantılarına Meydan mahallesinde devam edildi. Emek mahallesinden vatandaşların da katıldığı Meydan’daki toplantıda MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, Adana Milletvekili Muharrem Varlı, Ceyhan İlçe Başkanı Nurettin Çetiner, 24. Dönem Adana Milletvekili Adayı Süleyman Şimşir, ilçe başkanlık divanı heyeti ile bazı belediye meclis üyeleri hazır bulundu.

VATANDAŞLAR DERT KÜPÜ

Toplantıda söz alan vatandaşlar tek tek dinlendi, notlar alındı, yapılabilecekler üzerinde duruldu. Meydan ve Emek mahalle sakinlerinin mevcut yerel yönetimden hayli şikayetçi olduğu görüldü. Bozuk ve çamurlu yollardan, altyapı eksikliğinden, adaletsiz iş ve işlemlerden, ‘adamına göre muamele’ gibi uygulamalardan dertli olan vatandaşlar, “Seçim zamanı gelince ortaya çıkan sonra bizleri unutan siyasetçilerden bıktık. Samimiyet ve hizmet istiyoruz” mesajı verdiler.

MUSTAFA İZGİOĞLU

MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, “Görüyoruz ki, MHP’nin kaybettiği yerde halk da kaybediyor, vatandaşın sorunları atarak devam ediyor. Bu sadece Seyhan’da değil bir çok yerde aynı kayıp söz konusu. Dolayısıyla Milliyetçi Hareket’i yerelde de tek başına iktidar yapmak gibi bir sorumluluğumuz var. Bu bilinçle çalışıyoruz. Siz samimiyet istiyorsunuz; biz samimiyiz. Siz hizmet istiyorsunuz; biz halka hizmeti Hakk’a hizmet biliyoruz. Önümüzdeki yerel seçimden sonra huzurunuza hem büyükşehir hem de Seyhan belediye başkanımızla geleceğiz inşallah.” dedi.

MUHARREM VARLI

Milletvekili Muharrem Varlı da, değiştirilen Büyükşehir Yasasıyla partisinin daha çok belediye kazanacağını ama buna rağmen bu yasayı desteklemediklerini anlattı. Varlı sebebini de şöyle izah etti:

“Evet; bu yasa bize daha çok belediye kazandırır. Çünkü kırsalda daha fazla oyumuz var. Ama biz meseleye oy kaygısıyla değil ülkenin geleceği açısından bakıyoruz. Bu yasa Türkiye’yi eyaletlere bölecektir, ayrışmayı körükleyecektir. Biz kaybedelim ama ülkemiz kazansın; bizim derdimiz bu.” diye konuştu.

YUSUF KANLI

MHP Seyhan İlçe Başkanı Yusuf Kanlı ise, öne çıkan sorunlarla ilgili Meclis üyeleriyle birlikte istişare edeceklerini, yapılması gerekenler konusunda çaba göstereceklerini ifade etti. Kanlı şunları söyledi:

“Huzur ve barışın, adalet ve istikrarın olduğu yerde başarı olur. MHP, yerel yönetimlerde bunun sayısız örneklerini veren bir partidir. Geçen seçimde Seyhan’da kıl payı kaybettik. Ama Allah’ın izniyle bu sefer işi daha sıkı tutuyoruz. Seyhanlı ile aramızdaki hasrete son vereceğiz” ifadesini kullandı.