Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 98. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.
98 YIL GEÇTİ
İzgioğlu, "Yüz binlerce Anadolu yiğidinin gözünü kırpmadan şahadete koşarak Çanakkale’de kazandığı muhteşem başarının üzerinden 98 yıl geçti. Silahsız, mühimmatsız, aç ve susuz olmalarına rağmen kuşkusuz ki ölüme aşık kınalı kuzuların, en acımasız silahlarla donanmış sözde bir medeniyetin canavarlaşmış işgalcilerine karşı, altın harflerle yazdığı bu büyük destan, Anadolu’yu Türklere ebedi yurt yapan tarihi bir dönüm noktasını teşkil etmiştir." dedi.
 EBEDİ MÜHÜR VURULDU
İzgioğlu “Yazık ki, dün Çanakkale’de, İzmir’de, Erzurum’da, Şanlıurfa’da, Kars’ta, Adana’da, hülasa bütün yurtta tarihe geçen şanlı mücadele sonunda Türk’ün ebedi mührü vurulan bu topraklar üzerinde mübarek şehit kanlarıyla karılmış ve kırılmayan, dökülmeyen, eskimeyen, sarsılmaz kardeşlik harcını kıskanan düşmanlar ve onların işbirlikçileri, yani hainler boş durmamakta, bir asır sonra dahi kin ile nefretle, garezle ayrılık tohumlarını ekmeye hız vermiş bulunmaktadırlar.” diye konuştu.
 BOYA DÖKÜLDÜ FOYA ORTAYA ÇIKTI
Mustafa İzgioğlu “Özellikle içinde bulunduğumuz zaman diliminde Türk-İslam düşmanlarıyla kol kola giren ve gafletten beslenen, dalaletten destek alan, İblis’in bazen gizli ortağı, bazen açıktan uşağı olmayı onur kabul eden, zillet çukurunda yüzen, zalimin dostu ama mazlumun hasmı olmaktan utanmayan, buna rağmen zehri bal diye satmakta pek mahir olan zihniyetin boyası dökülmüş, foyası ortaya çıkmıştır." ifadesini kullandı.
 ÖVÜLMÜŞ MİLLET
İzgioğlu, “Artık halkımız, kimin gerçek dost, kimin gizli ve açık düşman olduğunu görüyor; kutsallarımıza dil uzatan, küfreden zihniyetten hesap sormaya hazırlanıyor. Bundan bir asır önce milli öfkenin derin sulara gömdüğü zalimlerin bugünkü temsilcilerine ve işbirlikçilerine karşı aynı şanlı millet adeta yeniden milli bir uyanışla, milli bir şahlanışı gerçekleştirmenin heyecanını yaşıyor. Bütün Dünya bilsin ki, Cenab-ı Allah’ın bizzat yüce kitabında övgüsünü kazanmış; mazluma karşı yumuşak, zalime karşı onurlu ve şiddetli, aynı şekilde Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in methine mazhar olmuş; Fatihler yetiştirmiş, fetihler yapmış, çağ açıp çağ kapamış yüce Türk milletinin kutlu görevini, milli ülküsünü sekteye uğratmak isteyenler hüsrana uğrayacaklardır." dedi.
 ŞEHİTLERİN EMANETİ KORUNACAK
MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, açıklamasını şöyle bitirdi:
“Herkes bilsin ki, bundan sonra da, şehitlerimizin ve gazilerimizin emaneti olan Anayurdumuzu ve Cumhuriyetimizi aynı ruh ve anlayışla sömürgeci işgalcilere ve işbirlikçilerine karşı korumak hepimiz için namus borcu olmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle; 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 98. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü vesilesiyle başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bütün aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum; ruhları şad olsun!”