MHP Genel Başkan Yardımcısı Recai Yıldırım, İl Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında “Oynanan tiyatronun senaristi AKP, figuranı ise Mustafa Tuncel’dir” dedi.
Yıldırım şunları söyledi:
“Bugün Büyükşehir  Belediye tiyatro salonunda 20 gündür devam eden  Ömer ÇELİK,  Mustafa TUNCEL ve devlet bürokrasisi tiyatrosunda 1 perde daha oynanmıştır. Görüldüğü üzere önce senaryolar yazılıyor, sonra bu senaryolara uygun dilekçeler, cevaplar ve kararlar hukuk tanımdan AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer ÇELİK buyrukları  şeklinde uygulanıyor.

TERCİHLERİ KAOS VE HUKUKSUZLUK

5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanun 17. maddesinde “Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Belediye Kanundaki usullere göre belirlenir. Ancak Büyükşehir Kapsamındaki ilçe ve ilk kademe belediye başkanları büyükşehir belediye başkan vekili olmaz” açık  hükmüne rağmen  aday gösterilme yeterliliği olan 10  belediye meclis üyesine sahip AKP ve  Ömer Çelik tercihini kaos ve hukuksuzluktan yana kullanmıştır.”

 Yıldırım, şöyle devam etti:

“Yasa bu kadar açıkken zaman kazanmak, ve oynanmak isteyen Bizans oyunlarını gerçekleştirmek için Devletin Valisini de alet ederek Türkiye’de sivil diktatörlüğün somut adımlarından birisi daha atılmıştır.

 ADALET ÖNÜNDE HESAP VERECEKLER

Milliyetçi Hareket Partisi olarak, Adanalıların gözünün içine baka baka oynanmak istenen bu oyunu elimizin tersiyle itiyoruz. Bu zamana kadar Adana’nın geleceğine ipotek koymak isteyen malum çevreleri milletimizin derin sağ duyusuna havale ediyoruz. Ama bilsinler ki hesap günü geldiğinde bütün bu yapılanlarının hesabını başta Mustafa TUNCEL’den olmak üzere, bu tiyatroyu oynayan muhataplar ve destekçisi devlet bürokratları  Türk milletinin  ve Türk Adaletinin önünde er geç hesap vereceklerdir.”

 SUÇUNU İTİRAF EDEN TUNCEL TOPLANTIYI YÖNETEMEZ

Hukuksuzluğa göz yumulmamasını isteyen Recai Yıldırım “Buradan hareketle; Şaibe ve rüşvet iddialarının göbeğinde, İmar Partisi Genel Başkanı olarak  suçunu itiraf eden kişinin Belediye  Başkan Vekili olarak görevlendirilmesi ve bu seçim sürecini yönetmesi mümkün değildir. Bugünkü oturumda  bu net olarak ortaya çıkmıştır.

Göz göre göre bu hukuksuzluğa Adana Valiliği göz yummamalıdır.  Valililikçe bugün oturumları yönetmek için tarafsız ve ehliyetli birinin görevlendirilerek 02 Nisan Cuma saat 10’da başkanvekili seçimini tamamlamak üzere büyükşehir belediye meclisini olağanüstü toplantıya davet edilmelidir” dedi.

 SUÇ VE BELGE ÜRETMEK İÇİN ZAMAN MI İSTENİYOR?

Yıldırım “Mustafa Tuncel bu tiyatroda figuran olmayı sanırım 1 hafta daha koltukta oturmak için oynamıyor olsa gerek. Mustafa TUNCEL dünkü yaptığı açıklama da ‘Davulla zurnayla hapse göndereceğim niyetini’ gerçekleştirmek,  AKP’nin de  baştan buna yana yapmak istediği  gibi suç üretip, ardından belge üretmek için  zaman  mı kazanmak istemektedir ? Bu hususta İçişleri Bakanlığını göreve davet ediyorum.” diye konuştu.

 Basın toplantısında Adana Milletvekilleri Yılmaz Tankut, Muharrem Varlı, İl Başkanı Ahmet Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri, merkez ilçe başkanları Yusuf Kanlı, Mustafa İzgioğlu, Mehmet Özcan ve İbrahim Kara da  hazır bulundu.