Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, “Basın-Sosyal medya’nın önemli bir kısmı yabancı güç merkezlerinin kontrolünde, diğer ifadeyle onların sansüründen geçerek faaliyet yürütmektedir.” dedi.

24 Temmuz 1908’de basında sansürün kaldırılmasının yıl dönümünde bir mesaj yayımlayan MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, “Gazeteciler ve Basın Bayramı olarak kabul gören ancak sektördeki sorunları öne çıkarmak suretiyle bayram yerine dayanışma günü olarak ifade edilen bir 24 Temmuz daha idrak ediyoruz.” ifadesini kullandı.

112 YIL ÖNCE KALDIRILAN SANSÜR

Avcı şunları söyledi:

“112 yıl önceki şartlar altında baskıdan önce gazetelerin kontrol edilmesine son verilerek basından sansürün kaldırılması camia açısından önemli bir kazanım olarak görülebilir. Günümüzde yayım öncesinden ziyade yayımdan sonra devreye giren denetim mekanizmaları vardır. Bugün yazılı, görsel, işitsel, sanal olmak üzere dört alanda var olan basının toplam gücünü zorlayan sosyal medya da, hayatımızın bir gerçeği haline gelmiştir. Burada sansürün sadece Devlet eliyle yapıldığı şeklinde oluşturulan algı yanlıştır ve belki de kasıtlıdır.”

YIKICI, BÖLÜCÜ BASINA DİKKAT ÇEKTİ!

Avcı şöyle devam etti:

“Bulunduğu coğrafyada tüm hasımların değişik vesilelerle ve değişik araçlarla kuşatma altına almaya çalıştığı Türkiye’mizde ‘Basın-sosyal medya’, önemli bir sınav vermektedir. ‘Basın-Sosyal medya’nın önemli bir kısmı yabancı güç merkezlerinin kontrolünde, diğer ifadeyle onların sansüründen geçerek faaliyet yürütmektedir. Anadolu’da Türk izini silmeye yeminli küresel güç merkezlerine çalışan ve yıkmak, bölmek, kaos üretmek, devleti ele geçirmek için gizli açık faaliyette olan bu hasım cepheye; demokrasi, basın hürriyeti, insan hakları gibi son derece meşru taleplerle iyi niyetli yazı ve paylaşımlarla destek veren önemli bir kitle de bulunmaktadır. Bu hain ve hasım şer cephesine karşı her türlü önlemi almak haktır, zorunludur. Bu vesileyle belirtmek gerekir ki, Milliyetçi Hareket Partisi’nin gündeme getirdiği Sosyal Medya Yasa Tasarısının son derece gerekli olduğu görülmüştür. Diğer taraftan yerelde veya yaygın basında çalışan; dili, kalemi ve klavyesi yerli ve milli olan gazetecilerin korunması, her türlü imkânın sağlanması, konumlarının yükseltilmesi ise şarttır.”

“ÖNCE ÜLKEM VE MİLLETİM” DİYECEK…

MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı mesajını şu ifadelerle bitirdi:

“Günümüz şartlarında herkesin düşüncesini okumak, yazılarını, paylaşımlarını denetim altında tutmak mümkün değildir. Çare üzerinde düşünülmesi gerekir ancak ilk akla gelen, en kolay, en kalıcı, en istikrarlı olan, milli bekaya en iyi hizmet edecek olan yol; milli ve manevi değerleri temel alan milli eğitim modelidir. ‘Önce ülkem ve milletim’ diyecek, ‘Bu vatan, bu bayrak, bu ezan benim’ diye övünecek; eliyle, diliyle, işiyle, kalemiyle, paylaşımlarıyla bu değerler için mücadele edecek bir nesli yetiştirmek ülkemizin öncelikli ihtiyacı olarak durmaktadır. 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı bu duygu ve düşüncelerle idrak ederken, bu günün ülkemizde hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, basında emek veren tüm arkadaşlarımıza ve kardeşlerimize selam ve saygılarımı sunuyorum.”