Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, Adana’nın önemli sorunlarını takibe devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde, mısır fiyatı açıklanmayan çiftçilere tercüman olan Karakaya, bu sefer Adana Hekimevi’nin kapatılmasıyla ortaya çıkan sorunu ve yine Adana’da paniğe neden ölümcül kene vakasını gündeme taşıdı.

ADANA HEKİMEVİ’NİN KAPATILMASINI DOĞRU BULMUYORUZ

Karakaya, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yanıtlaması talebiyle iki ayrı yazılı soru önergesi verdi. Adana Hekimevi’nin neden kapatıldığını sorgulayan ilk önergede Mevlüt Karakaya, 200’e yakın aile ferdinin olumsuz etkilendiği 30’dan fazla çalışanın bayram öncesi sokağa atılmasının doğru olmadığına dikkat çekti.

“Mali açıdan sürdürülebilir olmadığı ve 1.600.000 Lira kamu adına zarar oluşturduğu” şeklindeki gerekçeye atıfta bulunan Karakaya, “Kurumun zararı ne kadardır? Bu zarar neden meydana gelmiştir; kurum imkânlarından ücretsiz olarak yararlananlar olmuş mudur? İşsizlik oranının Türkiye’de en fazla görüldüğü şehirlerden biri olan Adana’da kamu kurumu kapatmak ve mevcut olan işsiz nüfusu daha da yükseltmek sizce ne kadar doğrudur?” şeklinde yönelttiği sorulara yanıt istedi. Karakaya “Söz konusu kurum, kamu ve özel sektörün çeşitli etkinliklerinde kullanılmakla birlikte halkın toplantı, düğün ve seminer gibi ihtiyaçlarına da cevap vermektedir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak Adana Hekimevi’nin kapatılmasını doğru bulmuyoruz.” dedi.

TUFANBEYLİ’DE KORKUTAN KENE VAKASI MHP’NİN TAKİBİNDE

MHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, geçtiğimiz günlerde Tufanbeyli ilçesine bağlı Çukurkışla Köyü’nde 4 ineğin telef olduğu 3 kişinin de hayatını kaybettiği Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığını gündeme getirdi. Karakaya, başta Tufanbeyli olmak üzere Adana’da paniğe neden olan son olayla ilgili “2003 yılından bu yana genellikle yaz aylarında yurdumuzun belirli kesimlerinde vatandaşlarımızı tedirgin eden kene vakaları ne yazık ki can almaya devam etmektedir” ifadesini kullandı. Karakaya, bu sorunla ilgili de Sağlık Bakanlığı’nı çözüme yönelik baskı unsuru oluşturan şu soruları sordu:

“2015 yılı içerisinde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakası ile mücadele konusunda Bakanlığınızca ek önlemler alınmış mıdır? Eğer alındı ise, alınan tedbirlere rağmen kene vakalarındaki artışın nedenleri nelerdir? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi vakasından korunma ve etkin tedavi ile ilgili Bakanlığınız ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca yürütülen faaliyetler var mıdır?”