Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sarıçam Belediye Meclis Üyesi, Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı, İmar ve Şehircilik Komisyonu Üyesi Vedat Cengiz, bir grubun fiili saldırısına uğradı. MHP İl Başkanı A. Kadir Üçkardeşler, saldırıya sert tepki gösterdi.
OLAY NASIL OLDU?
MHP’li Meclis Üyesi Cengiz, dün akşam saatlerinde Kenan Evren Bulvarı’nda arabasını park ettikten sonra üç kişi yanına geldi.  Kimlikleri henüz belirlenemeyen şahıslar sopalarla Meclis Üyesine saldırdı. Yanında kızı da bulunan Cengiz, başından aldığı darbelerle yaralandı. Saldırganlar kaçarken Cengiz hastanede tedavi altına alındı. Hayati tehlikesi bulunmayan Cengiz taburcu edilirken polis saldırganları aramaya başladı. MHP’li Meclis Üyesi Vedat Cengiz, belediyedeki görevlerinde titizliği ile biliniyor.

ÜÇKARDEŞLER’İN AÇIKLAMASI
MHP Adana İl Başkanı A. Kadir Üçkardeşler, saldırıya sert tepki gösterdi. Üçkardeşler, yaptığı açıklamada “Değerli meclis üyemiz Sayın Vedat Cengiz, çalışmaları ile sadece bizim değil Sarıçamlı hemşehrilerimizin de takdirini kazanmış bir isimdir. O’na yapılan bu çirkin saldırıyı, tercihini MHP’den yana kullanmış hemşehrilerimize ve meclis üyemizin temsil ettiği Sarıçamlılara da yapılmış kabul etmekteyiz. Bilinmelidir ki bu şehirde zorbalıkla bir yere varılamayacaktır. Menfur olayı şiddetle ve nefretle telin ederken, saldırganların bir an önce yakalanarak adalet önünde hesap vereceğini umuyor ve bekliyoruz.” dedi.