MHP Adana milletvekili aday adayları için tanışma yemeğinde konuşan Yıldırım, "Bu seçim, devletimizin, milletimizin bekasıyla ilgilidir. Yaklaşık dokuz yılda ekonomiden eğitime, milli ve manevi değerlerimizden milli güvenliğimize kadar her alanda bir tahribat ve yozlaşma hakim kılındı. Asırlardır kardeşçe yaşayan insanlarımızın arasına etnik kimlik fitnesi sokuldu. Ülke bütünlüğü büyük bir tehlike altında" dedi.
Bu nedenle Türkiye'nin bir yol ayrımında ve bir kıskaçta olduğunu ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu: "Türkiye makasa alınmıştır. Bu seçim bizim açımızdan partilerin iktidar mücadelesi olmaktan çoktan çıkmıştır. Türk devletinin, Türk milletinin birliği ve dirliği, toprak bütünlüğü tartışılıyor. Emperyalizm dün ordularıyla yapamadığını bugün kendisine hizmet eden taşeron zihniyet eliyle başarmak istiyor. Mesele budur. Onun için mevcut iktidara yeni bir fırsat verilmemeli. Her vatandaşımızın bu gerçeği
bilmesi gerekmektedir. Aksi halde son pişmanlık fayda etmeyecektir."
Toplantıda konuşan MHP Adana İl Başkanı Abdulkadir Üçkardeşler ise, şunları söyledi: "Öncelikle şunu belirtmeliyim ki, bu salonda bulunan tüm arkadaşlarım, tarihi bir vazifeye tanıklık etmektedir. Önümüzdeki günler, yetmiş iki milyonluk Türkiye Cumhuriyeti devletini, yirmi birinci asırda lider ülke yapacak, ülkücü hareketin duyuş, ideal ve hedeflerine, siyaset arenasında vücut verecek olan Milliyetçi Hareket Partisi'nin kurmay kadroları arasında on dört arkadaşımız yer alacaktır."