Adana Büyükşehir Belediye'nin Sözlü döneminde ihalesi alınan yol yapım ve kilit parke işini tamamladığını iddia eden firma, 2 milyon 750 bin liralık borcunun tahsilatı için belediyeye başvurmuş, kesin kabul talebi tespit yapılmadığı için gerçekleşmemişti. Buna karşın Belediye firmaya düzenli olarak her ay ödeme yapmış buna karşın firma Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın makamındaki koltukları ve masaları haczetmişti.

Bu olayın ardından Başkan Karalar'ı suçlayarak haciz olayının "Koca bir yalan" olduğunu öne süren Güzelyalı Mahalle Muhtarı Göktürk Güngör, masa ve sandalye yüklediği kamyonetiyle Büyükşehir Belediyesi önüne geldi. Başkan Karalar'a ulaşamayan Güngör, masa sandelyeleri teslim edemedi

MUHTAR GÜNGÖR "OLAYI SİYASETE ÇEVİRMİŞLER" 

Güngör daha sonra yaptığı açıklamada şöyle dedi;

"Bu kadar zahmet ettik ama bunu değerlendirmediler. Telefonlarımıza bakmadılar. Bu olayı, siyasete çevirmişler. Adanamızın ismini hizmetlerle duyurmaları gerekirken, siyasi olarak gösterdiler. Bunların hepsi koca bir yalandır. Ben, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin bu şekilde yönetilmesini uygun bulmuyorum. Şahsen, benim babam Adana Büyükşehir Belediye başkanı olsaydı, onun adına leke gelmemesi için var gücümle mücadele ederdim. Ama maalesef, bu olay üzerinden siyaset yapar duruma gelmişler" 

BAŞKAN KARALAR'I SERT ELEŞTİRDİ 

Güzelyalı Mahallesi Muhtarı Göktürk Güngör, "Sayın Karalar, kahvehane kültüründen yetişmiş, bu kültürü hala yaşayan bir insan olabilir, saygımız var. Ama kahvehane kültürünün, Adana Büyükşehir Belediyesi içerisinde yaşatılmış olması, şahsımı rahatsız etti. İnsanlar onuru, haysiyeti için yaşar. Ben burada samimi bir şey görmüyorum. Başkanımıza telefon açtım, ulaşamadım. Özel kalem müdürüyle telefonla konuştum ancak onla da yüzyüze görüşemedik. Anlaşılan o ki Adanamızın imajını, kötü bir şekilde kullanmak istiyorlar" 

CEYHAN'DAKİ DAVADA NE OLMUŞTU?

KARALAR'A HACİZ GETİREN FİRMA YETKİLİLERİ 5'ER YIL CEZA ALMIŞTI

Adana Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Sözlü, Ceyhan Belediye Başkanlığı döneminde bazı sokak ve caddelerin parke taşı ihalesinde yolsuzluk yapmakla suçlanıyordu. Davada, bilirkişi heyeti yaklaşık 3 milyon liralık kamu zararının oluştuğuna yönelik rapor hazırladı.

Mahkeme, Sözlü'ye ihale usulsüzlüğünden 5 yıl hapis cezası verdi. Aynı davada yargılanan belediye çalışanı, firma yetkililerinden 14 kişi de 5'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.  Karar Yargıtay'da onanırsa ilgililer hapis yatacak.