Meclis genel kurulunda muhtarların tebligat memuru gibi çalıştırıldığına dikkat çeken Dr. Şevkin, muhtarların her gün tam anlamıyla odalarına hapsedilerek sabahtan akşama kadar ardı arkası kesilmeyen icra ve mahkeme tebligatlarıyla, ceza tutanaklarıyla uğraşmak zorunda bırakıldığını vurguladı.

ISLAK İMZA KOŞULU!

Demokrasinin yapı taşı muhtarların sorunlarını defalarca kez yüce meclis çatısı altında dile getirdiğini, siyasi partilerden bağımsız seçilen muhtarların son zamanlarda tam anlamıyla tebligat memuru gibi çalıştırıldığını ifade eden Dr. Şevkin, “Özlük hakları bir türlü istenen düzeye gelmeyen, yetkileri budanan muhtarlarımız şimdilerde odalarına hapsedilerek her gün sabahtan akşama kadar ardı arkası kesilmeyen icra ve mahkeme tebligatlarıyla, ceza tutanaklarıyla uğraşmak zorunda bırakılıyor” dedi.

PTT VE BAKANLIĞI GÖREVE ÇAĞIRDI

Vatandaşı evinde bulamayan PTT memurlarının bıraktığı tutanaklar ve tebligatlara getirilen ıslak imza koşulunun muhtarları zor durumda düşürdüğünü ifade eden Dr. Şevkin, şunları söyledi:

“Muhtarların noter tasdikli imza kaşeleri ve imza sirküleri olmasına rağmen, adreslerinde bulunamadığı gerekçesiyle muhtarlık binalarına bırakılan evraklara 7201 sayılı Tebligat Kanunu’nun 21. Maddesi uyarınca muhtarların ıslak imza atması bekleniyor. Her gün yüzlerce evrak imzalamak zorunda kalan muhtarlarımızın, yerlerinden kıpırdamalarına dahi engel teşkil eden bu durumun düzeltilmesi için PTT Genel Müdürlüğü ve Adalet Bakanlığı’nı acilen göreve davet ediyorum. Konuya yaklaşım göstermelerini bekliyorum.”