Türkiye Muhtarlar Federasyonu Başkanı Ramazan Özünal ve Türkiye Muhtarlar Derneği(TMD) Adana Şubesi'ne bağlı muhtarlar Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ı ziyaret edip yeni görevinde başarılar diledi.

 

"KARALAR İYİ BİR BAŞKAN OLACAK"

Türkiye Muhtarlar Federasyonu Başkanı Ramazan Özünal, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın başarılı bir belediye başkanı olacağına inançlarının tam olduğunu belirtti. Özünal, "Seyhan Belediye Başkanımız Sayın Zeydan Karalar geçmişti kendisini ispatlamış bir insandır. Kendisi iyi bir bürokrattı, iyi bir yöneticiydi ve emin olun iyi bin belediye başkanı olacaktır" ifadelerini kullandı.

MUHTARLARIN ÖNEMİ

Muhtarların önemli işler yaptığını belirten Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, muhtarların devletin önemli bir yükünü aldığını söyledi. Karalar,"Muhtarlarımız devlet adına önemli işler yapıyor. Aslında devletin önemli bir yükünü alıyor. Mahalle halkı en iyi muhtarı bilir. Başı ne zaman başı sıkışsa muhtara koşar. Bu nedenle muhtarlık kurumunun önemi büyüktür. Ancak gelin görün ki muhtarlarımızın da önemli sorunları var. Baktığınız zaman en ufak bir kırtasiye masrafı bile onlar için sorun oluyor. Bizler bu konuda çalışıyoruz. Kırtasiye yardımında bulunup bilgisayarları da yenileyeceğiz " dedi.

SEYHAN DEMEK ADANA DEMEK

Adana'nın merkezinin Seyhan olduğunu söyleyen Başkan Zeydan Karalar, Seyhan'ı Adana'nın kalbi olarak nitelendirdi. Karalar "Seyhan Adana'nın merkezi, Adana'nın kalbi'dir. Adana ilk kurulduğunda Seyhan vardı. Seyhan, 8 bin yıl öncede vardı. Diğer ilçeler sonra kuruldu ama Seyhan hep vardı. Gelinen süreçte ilçemizin önemli sorunları var. Yıllar boyu ilgisizlikten çok problemli bir ilçe haline geldik. Bu problemleri çözmek için biran önce çalışmaya başlamak gerekliydi, bizde başladık"

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Adana'da kentsel dönüşüme farklı bir boyut kazandıracaklarını belirten Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar Adanalı müteahhitlerle çalışıp kentin hem ekonomisine hem de istihdamına katkı sağlayacaklarını söyledi. Karalar, "Seyhan'da yapılması gereken en önemli işlerin başında yerinde dönüşüm geliyor. Bizler  kenti dönüştürmeye başlayacağız. Bu dönüşümü merkez mahallerden dışa doğru yapacağız. Elbette her mahallenin dönüşüme ihtiyacı var ancak buraların öncelikli olduğunu düşünüyoruz. Yapacağımız dönüşümde TOKİ ile değil Adanalı müteahhitlerle çalışacağız. TOKİ kentsel dönüşümü yaparken ihale yapıyor ihaleyi alan firma demirini çimentosunu ve hatta işçisini dahi Ankara'dan getiriyor. Biz bunu böyle yapmayacağız. Biz Adanalı müteahhitlerle çalışıp bu kentin en önemli sorunu olan istihdama da katkı sağlayacağız" şeklinde konuştu.

BİRLİKTELİK  TABLOSU

Adana 'da son günlerde fotoğraf karelerinden eksik olmayan birliktelik tablosuna da vurgu yapan Başkan Karalar, bu tablonun devam edeceğini ve tüm partilerin sadece Adana'nın çıkarı için çalışacağını söyledi.