Kendisini tebrik etmek ve başarı dilemek için gelen coşkulu muhtar grubuna meclis salonunda hitap eden Başkan Hüseyin Sözlü, muhtarlığın demokrasi kültürü açısından önemine değindi. Başkan Hüseyin Sözlü, “Bugün ziyaretiniz bana onur ve güven verdi. Aramızda ilçelerimizden gelen muhtarlarımız da var. İnşallah birlikte çalışacağız. Muhtarlarımızın desteğine her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Hemşehrilerimize hizmet için işbirliği kültürünü geliştireceğiz. Bunun aksini bekleyen, çatışma ve kavga yaşanacağını düşünen varsa hayal kırıklığına uğrar. Bizim için aslolan millettir. Hizmet halk için yapılır ama her şeyden önemlisi Allah rızası içindir. Yeniden seçilen muhtarlarımızın tecrübesinden, ilk kez seçilenlerin ise heyecanı ve halk içindeki itibarından istifade edeceğiz” dedi.

AVRUPA STANDARTLARINDA YERLEŞİM BİRİMLERİ

Adana’da yeni bir dönemin başladığına şahitlik edileceğini söyleyen Hüseyin Sözlü, şöyle devam etti: “Gerekirse tırnaklarımızla kazıyarak Adana’ya beklediği, ihtiyacı olan hizmeti vereceğiz. Adana’yı, mahallelerini, köylerini Avrupa standartlarında yerleşim birimleri haline getirmek boyumuzun borcu. Elbette bu birden olmaz. Sizlerin de desteğiyle zaman içinde bunu başaracağız. Bu zamana kadar başarılamayanların başarıldığı, tek ses, tek yürek bir Adana oluşturacağımıza dair bizim tereddütümüz yok, kimsenin de olmasın.”

SİYASİ AHLAK ÖLÇÜSÜ GETİRECEĞİM

Yeni dönemde siyasi ayrımcılık da yapılmayacağının altını çizen Başkan Hüseyin Sözlü, “Milli Savunma Bakanımız geldi ve devlet büyüğü nasıl karşılanıyorsa, çiçeğimizi alarak havalimanına gittik, karşıladık ve İskenderun’a yolcu ettik. Hizmet anlayışımızda siyasi ayrımcılığa yer olmayacak. Kavga, çatışma istemiyoruz. Yürekten, gönülden ve içimden gelerek söylüyorum ki, Adana yararına harekete geçen herkesle işbirliğine hazırım. Adana’da siyasete, siyasi ahlak ölçüsü getireceğim. Hangi partiden seçilmiş olursa olsun, ilçe belediye başkanlarımıza destek olacağım. Milletin malı milletten esirgenmez. Halkın iradesine saygısızlık kesinlikle tarzımız olmaz. Siyasi rekabetin, yarıştığımız insanlara çelme takarak değil, onlardan hızlı koşarak yapılacağını göstereceğim. Bize çelme takmak istediler fakat ben aynısını yapmayacağım. Hz. Peygamberimizin ahlak öğretisi bizim rehberimizdir. Türkiye Cumhuriyetini kuran Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına layık olacağız ve gösterdikleri hedefe yürüyeceğiz” diye konuştu.

Adana Muhtarlar Birliği Başkanı Soner Şimşir de Hüseyin Sözlü’yu tebrik etti ve bütün zorluklara göğüs gerdiği, inanarak başarıyı yakaladığı için kendisiyle gurur duyduklarını kaydetti.

Fatih Mahallesi Muhtarı Adem Çetin, Hüseyin Sözlü’nün Adana’da bir çığır açacağını ve kente damga vuracağına inandığını ifade etti.