"MUHTARLAR SORUNLARLA BOĞUŞUYOR"

Meclis'e sunduğu Tebligat Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun Teklifi'nin gerekçesini paylaşan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "Demokrasimizin temel taşı olan muhtarlarımızın maalesef oldukça fazla sayıda sorunu bulunmaktadır. Bu sorunların başında da halkımızın doğrudan oylarıyla göreve seçilen, yurdun her noktasında fedakarca hizmet yapan muhtarlarımızın ekonomik, özlük ve çalışma koşullarıyla ilgili problemler yer almaktadır" diye konuştu.

"AYRIMSIZ DESTEK VERİN"

AK Parti iktidarının muhtarları ve yaşadıkları sorunları görmezden gelmeye devam ettiğini aktaran Barut, şunları kaydetti:

"Yaklaşık iki yıldır süren pandemi koşulları ve iktidarın yanlış politikalarıyla daha da derinleşen kriz ortamında muhtarlarımızın sorunları daha da derinleşmiştir. Bunun somut örneklerinden birisi de yurttaşlarımızın icra, haciz ve borç batağına saplanması nedeniyle muhtarlıkların icra tebligatlarıyla dolup taşmasıdır. Bu tebligatlar nedeniyle muhtarlıklar adeta bir postahane gibi çalışıyor. Çünkü yurdumuzun her yerinde her muhtarlığımıza adeta tebligat yağıyor. Sanki postane çalışanıymış gibi muhtarlarımız her gün yüzlerce tebligatı mahalle ve köy sakinlerine ulaştırmaya çalışıyor. Bu tebligat sorunu en kısa sürede çözüm bekliyor. PTT emekçilerinin artan iş yükü, kurumdaki personel eksikliği ve yapılmayan atamalar da bu sorunu büyütüyor. Bu nedenle ilgili kişilere teslim edilemeyen tebligatlar muhtarlıklarda yığılmış halde bekliyor. Kanun teklifinin amacı muhtarlarımızın tebligat sorununa çözüm bulunmasının sağlanmasıdır. Siyasi ayrım gözetmeden teklifimize destek verilmesini bekliyoruz."

TEKLİF NEYİ ÖNGÖRÜYOR?

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut'un, Meclis'e sunduğu Tebligat Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi şöyle;

"MADDE 1- 11/2/1959 tarihli ve 7201 sayılı Tebligat Kanununun 21'inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
'Kendisine tebligat yapılacak kimse veya yukarıdaki maddeler mucibince tebligat yapılabilecek kimselerden hiçbiri gösterilen adreste bulunmaz veya tebellüğden imtina ederse, tebliğ memuru tebliğ olunacak evrakı, görevli bulunduğu PTT şubesine getirir ve mezkûr şubenin adresini ihtiva eden ihbarnameyi, gösterilen adresteki binanın kapısına yapıştırmakla beraber, adreste bulunmama halinde tebliğ olunacak şahsa keyfiyetin haber verilmesini de mümkün oldukça en yakın komşularından birine, varsa yönetici veya kapıcıya da bildirir. İhbarnamenin kapıya yapıştırıldığı tarih, tebliğ tarihi sayılır.
MADDE 3- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 4- Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.'