CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Çukurova Toros Mahalle Muhtarı Sibel Polat’ı ziyaret etti.  Muhtarlıkta Bulut’u, muhtar Polat’ın yanı sıra postacıların adreslerinde bulamadıkları için muhtarlığa teslim ettiği yüzlerce icra tebligatı karşıladı.

1.5 MİLYON KİŞİ İCRALIK

Meclis’te ve basın organları aracılığıyla ülkenin içinde bulunduğu kriz ortamını dile getirdiklerini kaydeden Bulut, iktidarın ekonomik krizi kabul etmek yerine üç maymunu oynadığını, her şeyi güllük gülistanlık olarak göstermeye çalıştığını söyledi.  Son beş yılda kredi kartı ve tüketici kredisi kullanan 3 milyon 687 bin kişinin, 2019 yılında kredi kartı ve tüketici kredisi borcundan dolayı 1 milyon 403 bin kişinin icralık olduğunu belirten Bulut,  “Eskiden vatandaşlar muhtara ikametgah ilmühaberi almaya giderdi şimdi icra tebligatlarını almaya gidiyor” dedi.

MUHTARIN GETİRMESİNİ BEKLİYORLAR

Muhtarlığa günde yüzün üzerinde icra tebligatının geldiğini kaydeden Bulut, muhtarların gelen binlerce evrakı muhafaza etmek durumunda kaldığını kaydetti. Vatandaşın evraktan haberinin dahi olmadığını söyleyen Bulut, “Bu yüzden de gelip almıyorlar. Muhtarın getirmesini bekliyorlar. Muhtarın kapı kapı evrak dağıtmak gibi bir sorunluluğunun olmamasından dolayı da vatandaşın “neden bize haber vermedin” sorularıyla karşılaşan muhtarlar vatandaşla karşı karşıya geliyor” ifadelerini kullandı.

MUHTAR, POSTACIYA DÖNDÜ

Muhtarların gelen evraklarla başa çıkamadığını liste tuttuğunu, vatandaşa evraklarını imza karşılığı verdiğini söyleyen Bulut, “Muhtarlar adeta postacıya döndü. Adresine ulaşamayan tebligatlar nedeniyle vatandaşlar da mağdur oluyor" dedi.