AK Parti İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı tarafından cami yapımına karşı çıktığı gerekçesiyle istenmeyen adam ilan edilen ve Yağcı'nın düzenlediği basın toplantısında 'Eski arkadaşımız, eski partilimiz' şeklinde adını anarak AKP'yle ilgisinin kalmadığını belirttiği Murat Türk olağanüstü toplantıda Aldırmaz’a ve Yağcı’ya yönelik sert sözler kullandı.

2003 yılına kadar hiçbir siyasi partide görev almadığını ancak 2003 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a olan sevgisi ve hayranlığıyla AK Parti'de görev aldığını belirten Türk, "2009 yılında meclis üyesi seçildim ve halen partinin meclis üyesiyim ve neferi olarak da kalmaya devam edeceğim. Ne il başkanı ne de onun işbirlikçileri Başbakanımızı ve partimi sevmeme engel olabilir" dedi.

 

GASP EDİLEREK YAPILAN CAMİDE NAMAZ KILINMAZ

Sözkonusu alanın sahibinin onayı olmadan zorla alınıp cami yapılmasına ya da beklemeye alınmasına karşı yine hayır oyu kullanacağını belirten Türk, "Çünkü gasp ederek yaptığınız camide namaz kılınacağına inanmıyorum" diye konuştu.

 

CAMİ İMARI KAMPANYANIN KILIFI

Ziyaeddin Yağcı ve Zihni Aldırmaz'a sert sözler sarfeden Türk, şunları söyledi:

"Bu gün bu işin bayraktarlığını yapanların geçmişte belediye meclis üyeliği kudretli ve kuvvetli danışmanlık hatta belediye başkanlığı yaptıkları halde neden bu camiyi yapmadıklarını veya yaptırmaya ön ayak olmadıklarını Adana kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Ancak yine de düşünmekten kendimi alamıyorum ve üzülüyorum. Bu kampanyanın amacı rant kavgası mı yoksa cami kavgası mı diye düşündüğümüzde iyimser olamıyorum. Beni linç etmek isteyenlerle olan sorunum cami ile başlamadı. Cami imarı sadece bu kampanyayı yürütenlerin kılıfıdır. Benimle olan kavgaları imar peşkeşleri ile başladı. Benimle olan kavgaları Forum'la başladı. Eş dost akrabalara rant sağlama girişimlerine engel olduğumda başladı. Çamlık'ta başladı. Şimdi duyulan cami çığlığı değil aylar öncesinden başlayan intikam çığlığıdır. Bu oylama öncesinde ve sonrasında sayın il başkanım ve Zihni Aldırmaz ve aile kadrosundan yönetici olan yeğeni Cengiz Dinçer ve yeğenin oğlu Bahadır Dinçer kaç defa bir araya geldiler. İl Başkanı ve Aldırmaz kendi geçmişten gelen siyasi misyon birlikteliklerini pekiştirmek için birbirlerine pas edip gol atma sevincini ve zaferini beni linç kampanyasında malzeme etmeden de yapamazlar mıydı? Sayın il başkanının basın toplantısını düzenlemesinde yeğen Cengiz'in bu kadar katkısı olmasını da anlamış değilim. Sayın Başkanvekili Aldırmaz bu maddelerden rahatsızlığınız var idiyse neden gazetelere televizyonlara servis yapmakta vakit geçirdiniz de meclis kararını veto ederek hemen iade etmediniz. Bir hafta boyunca yerel ve ulusal medyayı ayağa kaldırıp haberler servis ederek gerdikçe gerdikten sonra ortamı yumuşatmak için neden kulis yapma gereği duydunuz.

 

ALDIRMAZ'LA GÖRÜŞTÜĞÜNÜZ KADAR BENİMLE GÖRÜŞTÜNÜZ MÜ?

Benim suçum meclisin hür iradesinin olduğuna inanıp kendi reyimle oy vermem miydi? Adana'da binlerce vatandaşın keyfi bir şekilde arsaları dini tesis, yeşil alan, eğitim kültür ve resmi kurum alanına dönüştürülerek mağdur edilmiştir. Bu vatandaşların haklarını savunmak suç muydu? Sayın Aldırmaz, Aytaç Durak'tan devraldığı belediyeyi onun yolundan ilerleyerek vatandaşları mağdur etmeye devam etmesine göz mu yummamız gerekirdi. Ben AK Partili belediye meclis üyesiyim, halen de öyleyim. Sayın il başkanım bu linç kampanyası sürerken kendi partisinden olmayan Zihni Aldırmaz ve yönetici akraba-i taallukatı ile görüştüğünün yüzde biri kadar benimle görüşseydi olmaz mıydı? Kaldı ki sayın il başkanım partisiz vekil Aldırmaz'la görüştüğü kadar kendi ilçe belediye başkanlarıyla hiç görüştü mü? Sayın il başkanım bu arsa konusuna göstermiş olduğunuz hassasiyetleri keşke tüm yolsuzluklar ve partimiz hakkında yapılan ithamlar konusunda gösterseydi. Sahi sayın il başkanım, Adana Valiliği'nin Büyükşehir Belediyesi hakkında başlattığı onlarca yolsuzluk ve usulsüzlük soruşturmaları konusunda ne düşünüyorsunuz? Bu konuda bir görüşünüz var mı? Bu kadar olumsuzluğun ayyuka çıktığı bir belediyede kul hakkı, yetimin hakkı camiden daha mı önemsiz? Çeteden, yolsuzluktan yargılanan Büyükşehir yetkilileri hakkında bir beyanatınız var mı? Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Sayın Başkanvekili acaba bu oylamada bize teklif ettiğin kentsel servis alanı için evet demiş olsaydım bu linç kampanyası yürütülür müydü? Forumun arazisi için mahkemeye gitmeseydim yine bu kampanya yürütülecek miydi?

 

VALİ'YE SESLENDİ

Ben buradan Vali Bey'i göreve davet ediyorum. Biz meclis üyeleri ve belediye başkanları 2009 yılında göreve başlarken mal beyanında bulunduk. O tarihten bu tarafa tüm meclis üyelerinin ve belediye başkanlarının, yakınlarının, dostlarının, arkadaşlarının ve sık görüştüğü insanların mal varlıkları incelemeye alınsın. Kimlerin makam ve görevlerinde rant sahibi olduğu ortaya çıksın. Ortaya çıksın ki, Adana halkı kimin namuslu, kimin namussuz olduğunu öğrensin. Yine Vali Bey'i göreve davet ediyorum. Adana Büyükşehir Belediyesi yan şirketleri ve ASKİ'de yapılan bu talanların bir an önce durdurulması için gereğini yapmasını arz ediyorum. Hakkımda verilen tüm kararlarda ve ithamlar konusunda hukuki yollardan hakkımı arayacağımı bildiririm."