Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Adana'da çöp konteynırından yiyecek toplayan kadınla ilgili bir videoyu, sosyal medya hesabından "Yorumsuz" notuyla paylaştı. Dr. Şevkin, vatandaşlardan çok sayıda yorum alan video ile ilgili yaptığı açıklamada, "Anneler, babalar, pazar artıklarından, çöp konteynerlerinden çocuklarını beslemeye çalışıyor. Utanç verici bir durumla karşı karşıyayız. Saray lüks içinde yaşıyor, vatandaş ekmeğini çöpten topluyor" dedi.

Adana'nın merkez Seyhan İlçesi Akkapı Mahallesi yakınlarında Saydam Caddesi üzerinde Seyhan Belediyesi'nin çöp konteynırında yanında 10 yaşlarında erkek çocuğu olan bir kadının yiyecek aramasına ilişkin kısa video, CHP'li Dr. Şevkin tarafından sosyal medyada yayınlandı.

Dr. Şevkin, annesi çöpten yiyecek çıkarırken, önde kuru birkaç parça ekmek bulunan ve elindeki meyveyi yemeye çalışan çoçukla ilgili videoya ilişkin olarak, açıklamalarda bulundu.

"UTANÇ VERİCİ BİR DURUMLA KARŞI KARŞIYAYIZ"

"Görüntüler eşliğinde işte Türkiye gerçeği" diyen Dr. Şevkin,  "Türkiye'de açlık sınırı 2 bin 471, yoksulluk sınırı ise 6 bin 500 liraya dayandı. Döviz kurundaki artış ve Türk Lirası’ndaki değer kaybı bu oranları oldukça yukarılara çekti. İşsizler, emekliler, asgari ücretliler geçinemiyor. Anneler, babalar, pazar artıklarından, çöp konteynerlerinden çocuklarını beslemeye çalışıyor. Utanç verici bir durumla karşı karşıyayız. Saray lüks içinde yaşıyor, vatandaş ekmeğini çöpten topluyor. Ücretli çalışanlar ve emekliler dahil olmak üzere toplam 22,5 milyon yurttaş açlık ve yoksulluk sınırı altında yaşıyor ve Anayasada belirtilen adil ücret hakkından yararlanamıyor” diye konuştu.
“ZAM ÜSTÜNE ZAM!”

Son bir yılda elektriğe yüzde 60, doğalgaza yüzde 52, akaryakıta yüzde 30, gıdaya yüzde 50, tekel ürünlerine yüzde 60, beyaz ete yüzde 40 ve süte yüzde 50 zam geldiğini kaydeden Dr. Şevkin, “AKP iktidarı yerli ve milli olduğunu iddia edip TELEKOM'u, şeker fabrikalarını, Borsa İstanbul'u, Tank Palet Fabrikasını satarken, BOTAŞ'ı ve TPAO'yu satmaya hazırlanırken sokaklarda buna karşı duran insanlar gaz yiyordu. Köprü yapmışlar geçen yok, havaalanı yapmışlar inen yok, araba yapmışlar binen yok, okul yapmışlar atama yok, dış siyasette seveniniz yok, iç siyasette zaten yok. Asgari ücretle ay sonunu gören yok, işsizlik diz boyu, istihdam yok, doların önünü alan yok, Türk lirasının artık değeri yok” ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin acilen bir seçime ihtiyacı olduğunu kaydeden CHP’li Dr. Müzeyyen Şevkin, bu durumun bir an önce sonlanması gerektiğini sözlerine ekledi.