ÖĞRENCİLER BEYAZ ÖNLÜKLERİNİ GİYDİ

Saygı duruşunda bulunulmasını ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz, Dekan Prof. Dr. Eda Kumcu, Adana Eczacı Odası Başkanı Mürsel Yalbuzdağ, oda yönetimi, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Devlet Konservatuvarı Öğrencisi Bilge Gürer’in mini bir piyano dinletisinin ardından açılış konuşmasını yapan Dekan Prof. Dr. Eda Kumcu sözlerine Çukurova Üniversitesi Eczacılık Fakültesini tercih eden öğrencileri kutlayarak başladı. Öğrencilerin beyaz önlüklerini giyerek uzun ve zorlu mesleki eğitimlerine ilk adımlarını attıklarını ifade eden Prof. Dr. Kumcu, Eczacılık mesleğinin insanlık tarihi boyunca toplumların yaşamındaki önemini vurguladı.

Ardından kürsüye çıkan Adana Eczacı Odası Başkanı Ecz. Mürsel Yalbuzdağ, Eczacılık Fakültesi’ne ilk adımı atan genç meslektaşlarını ve ailelerini tebrik etti. Eczacılık mesleğinin insanlık tarihi kadar eski bir meslek olduğunu dile getiren Ecz. Yalbuzdağ, her zaman eczacılara ihtiyaç olduğunu ve olacağını hatırlatarak, kaliteli eczacı olmaya giden yolun istikrarlı bir şekilde çalışmaktan geçtiğini dile getirdi.

Prof. Dr. Yılmaz: “Etik Değerlerini Sonuna Kadar Benimseyin”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hayri levent Yılmaz ise beyaz önlüğü giydiklerinden itibaren birçok sorumluluklarının olacağını hatırlatarak, “Bu önlüğü giydikten sonra mesleğinize bağlılık sözü vermiş oluyor, etik değerlerini sonuna kadar benimsiyorsunuz. Yaşam boyu öğrenmeye, böylece hata yapmamaya, bilimi en yakından takip etmeye söz vermiş oluyorsunuz. Öğrendikten sonra öğretmeye açık olmaya söz vermiş oluyorsunuz.” şeklinde konuştu.  Açılış konuşmalarının ardından Eczacılık Fakültesi öğrencileri sırasıyla beyaz önlüklerini giydi. Tören, toplu hatıra fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.