CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, bir buçuk yıl aranın ardından okullarda yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte yeterli önlemlerin alınmadığını belirtti. Salgının geldiği aşama ve salgına karşı alınan önlemlerdeki eksikliklerin, özellikle çocuklarını okula gönderen velileri kaygılandırdığını kaydeden Bulut, yeterli medikal maske dağıtımı yapılmadığını, birçok okuldavelilerdenöğrenciler için maske, ıslak mendil, kâğıt havlu gibi malzemelerin getirilmesini istendiğini ifade etti.

ÖDENEK YETERLİ DEĞİL

“Temizlik ve Hijyen ödeneği” adı altında öğrenci başına yıllık sadece 45 TL para verileceğinin söylendiğini, bu paranın yetersizliği bir yana onun da ödenip ödenmediğinin belli olmadığını belirten Bulut, okullara kadrolu sağlık personeli atamasının yapılmamasının salgının gidişatı için endişe verici olduğunu kaydetti.  

ÖĞRENCİLERİN ATEŞİNİ ÖĞRETMENLER ÖLÇÜYOR

Okul girişlerindeöğrencilerin ateşini ölçmesi için herhangi bir sağlık eğitim formasyonu olmayan öğretmenlerin görevlendirildiğini söyleyen Bulut, “Devlet sağlık personeli vermediği için öğrencilerin ateşini öğretmenler ölçüyor. Ondan sonra çocuklar okula alınıyor. Hem öğretmenler istekleri dışında ve mesleklerine, uzmanlık alanlarına uygun olmayan bir işi yapmaya zorlanıyor hem de bu durum öğretmen ve öğrencilerin sağlığı ile ilgili de risk oluşturuyor.Bu anlayışla pandemiyle mücadele etmek mümkün değil” dedi.

SAĞLIK PERSONELİ GÖREVLENDİRİLMELİ

Velilerin kapıda ateş ölçenin kim olduğunu bilmediği için öğretmene kapı görevlisi muamelesi yaptığını kaydeden Bulut, şöyle devam etti:
Hani eğitimde tüm önlemler alınmıştı?Hani okullar salgına hazırdı?“Eğitimde tüm önlemleri aldık" diyerek öğretmene ateş ölçtürülür mü? Güvenlik görevlisiymiş gibi kapıda öğrencilerin ateşini ölçtürmek öğretmenleri rencide etmez mi?Tüm okullara vakit kaybetmeden birer sağlık personeli görevlendirilmelidir.En az 101 bin kadrolu yardımcı hizmetli ataması yapılmalıdır.Okulların ihtiyaç duydukları temizlik malzemeleri eksiksiz karşılanmalıdır.