CHP Adana İl Gençlik Kolları, Erdal Eren’in idam edilişinin 32. yıldönümünde ilginç bir eyleme imza attı. CHP Çukurova İlçe Başkanlığı’nda toplanan grup bina önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Nurlu Erkan, Çukurova İlçe Başkanı Mehmet Çelebi, Çukurova İlçe Kadın Kolu Başkanı Zihneti Emre, Çukurova İlçe Gençlik Kolu Başkanı Hakan Karasaç, Seyhan İlçe Gençlik Kolu Başkanı Emir Altınbağ, Sarıçam İlçe Gençlik Kolu Başkanı Hasan Kar ve partililerin hazır bulunduğu eylemde basın bildirisini okuyan Başkan Gökhan Babayiğit, 12 Eylül darbesinin üzerinden 32 yıl geçmesine karşın darbenin izlerinin halen silinemediğini belirterek, “Kurulan mahkemeler birçok genç fidanı –henüz yüzlerinde tüy bitmemişken- idam sehpalarına sürüklemiştir. Darbenin gençliğin üzerinden silindir gibi geçmesi bugünün gençlerinin siyasetten uzaklaşmasına neden olmuştur. Yani gençler korku düzeninin birer parçası olmuş, toplumsal sorunlara duyarsız kalmışlardır” dedi.

ERDAL EREN 12 EYLÜL’ÜN

MAĞDURLARININ SEMBOLÜ

Nasıl, kimler tarafından, hangi sebeplerle kurulduğu belli olmayan darbe mahkemelerinin, henüz on yedi yaşındaki Erdal Eren’i de yaşını büyüterek 13 Aralık 1980 tarihinde darağacına gönderdiğini hatırlatan Babayiğit şöyle devam etti: “Bu genç fidanın idamı, o dönemde yaşanan hak ihlâllerinin, adaletsizliklerin, hukuksuzlukların en bariz sembolüdür. Yasalar önünde bile reşit kabul edilmeyen bir genci darağacına göndermeyi gurur sayan “Asmayalım da besleyelim mi?” anlayışı Erdal Eren’i, halkının çıkarları için mücadele eden gençlerin zihinlerinden silememiştir. Kimin haklı, kimin haksız olduğunu adalet değil, zaman belirlemiştir ve darbecilerin foyaları ortaya çıkmıştır”.

KENAN EVREN BULVARI

TABELASINI KAPATTILAR

Sloganlar eşliğinde Kenan Evren Bulvarı üzerinde yürüyüş yapan gençler, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ın evinin önünde bulunan kavşaktaki Kenan Evren Bulvarı tabelasını kendi hazırladıkları “Erdal Eren Bulvarı” yazılı tabela ile kapattılar. Emniyet güçlerinin uyarılarına rağmen tabelayı kaldırmayan gençler, “Biz, bu bulvarın adının değiştirilmesini istiyoruz. Faşist bir cuntanın ismi Adana’ya yakışmaz” diyerek tepki gösterdiler. Gençler, daha sonra halkı bilgilendirmek amacıyla bildiri dağıttılar. Grup eylemin ardından olaysız bir şekilde dağıldı.