Güven Özdemir sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle;

"DERİN ÜZÜNTÜ İÇERİSİNDEYİM"

"Son günlerde, sosyal medya üzerinden, hakkımda bir linç kampanyası başlatılmış durumdadır. Bundan 7 sene önce 2013 yılında yapmış olduğum bir paylaşım, tarih kısmı kesilmek suretiyle, sanki bugün yapılmış bir paylaşımmış gibi gösterilerek, tarafıma adeta siyasi ve sosyal linç kampanyası başlatılmıştır. Söz konusu sosyal medya paylaşımı nedeni ile derin üzüntü içerisindeyim. Bir futbol müsabakası sonrasında, henüz öğrenci iken ve aktif bir siyasi görevde değilken, gençlik ve taraftarlık heyecanıyla yapmış olduğum bu paylaşımı, bugünkü duruşumla hiçbir şekilde bağdaştıramıyorum.
Her insan hata yapabilir. Bir anlık düşünce zafiyeti ile paylaştığım, eril söylemler içeren söz konusu tweet için; sosyal ve siyasi hayatı paylaştığım toplumumuzdan ve Sayın Cumhurbaşkanımızdan özür dilemeyi bir borç bilirim.

"GENÇLİK HATAMI KABUL EDİYOR, SOSYAL YAŞAMI PAYLAŞTIĞIM TOPLUMDAN VE CUMHURBAŞKANIMIZ SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN'DAN ÖZÜR DİLİYORUM"

Ancak sosyal medyada tarafıma yönelik başlatılan linç kampanyası üzerine; bana, eşime, anneme ve aileme karşı yapılan hakaret, tehdit ve küfürleri üzüntü içerisinde görüyorum. Bu tehdit ve hakaretler artık yaşamımızı katlanılamaz kılmakta ve yaşam hakkımıza kasteder boyutlara ulaşmaktadır. Ailemi de kapsayan bu sosyal linç kampanyası, asla yaptığım gençlik hatasının karşılığı olamaz. Elbette siyasette söyleyecek sözü olan bir genç olarak; bugünkü kimliğim ve benliğimle, ülkemin hiçbir yöneticisine argo bir söylemde bulunmam söz konusu dahi olamaz, olmamıştır. Bu söylemle ilgili ortaya çıkan yanlıştan dönmemin, buradaki gençlik hatamı kabul edip özür dilememin göz önünde bulundurulması ricamı, kamuoyuna saygı ile duyururum."