Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi İlker Mengü ve Seyhan eski İlçe Başkanı Vedat Karasaç ile birlikte muhtarlarla buluşan Özgümüş, muhtarların ve mahallelerin tek tek sorunlarını dinledi.

Toplantı sırasında Adana’da hizmetin eşit dağıtılmadığından ve bazı mahallelerin üvey evlat muamelesi gördüğünden yakınan muhtarlar, taleplerini Büyükşehir Belediyesi’ne ilettiklerinde belediyenin kaynaklarının yetersiz olduğu yönünde cevaplarla karşılaştıklarını söylediler.

Muhtarların düşünce ve taleplerini dinledikten sonra bir konuşma yapan Özgümüş, “Bu şikayetler yeni değil, yıllardan beri devam ediyor. Geçmiş dönemde birilerinin kuzeydeki arsalarına rant kazandırmak için bilinçli olarak doğu, güney ve batı mahalleleri ihmal edildi. Bugün de aynı zihniyet devam ediyor ve bu mahallelere doğru dürüst hizmet gitmiyor.” dedi.

Geçtiğimiz günlerde basında Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ın, İller Bankası kesintilerinden ve kaynak yetersizliğinden yakındığını hatırlatan Özgümüş şöyle devam etti:

“ Kaynaklar doğru ve verimli alanlarda kullanılıp, hırsızlık, yolsuzluk kesilirse,  ilin bütün kaynakları hizmet için yeter. Kaynak yaratmak istiyorsan önce arpalıkları kesmekten başla. Hiçbir faaliyeti olmayan ve hiçbir işe yaramayan, boş yere kaynak tüketen BİT’lerin, yönetim ve denetim kurullarındaki kentin üst düzey bürokratlarına, kodamanlarına, oda başkanlarına yıllık 2 milyon liranın üzerinde huzur hakkı ödeyeceğine, bu paraları hizmet için kullanabilirsin” dedi.