Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji Komisyonu Üyesi Ümit Özgümüş,  ODTÜ’de yaşanan olaylarla ilgili, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e bir soru önergesi verdi.
18 Aralık 2012 Salı günü, Göktürk-2 Uydusu’nun uzaya gönderilmesi törenine katılmak amacıyla ODTÜ’ye gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan henüz gelmeden,3000 civarında polis ve 8 Toma aracınınkampusa geldiğini ve hükümetin politikaları ile üniversite öğrencileri üzerindeki baskılarını protesto etmek amacıyla toplanan öğrencilere, gaz ve ses bombalarıyla hedef gözeterek saldırıldığını ve polislerin saldırısı sonucu, biri ağır olmak üzere birçok öğrencinin yaralandığını söyleyen Özgümüş, “Demokrasinin olduğu bütün ülkelerde şiddete başvurmadan, üçüncü kişilere zarar vermeden, devlet başkanlarını, başbakanları, bakanları protesto etmek, protesto eylemi düzenlemek insanların en temel haklarındandır ve bu haklarını özgürce kullanırlar.” dedi.

Özgümüş, Bakan Şahin’e şu soruları yöneltti:
1-Öğrencilerin herhangi bir hak talebi ya da beğenmedikleri bir durum karşısında protesto eylemi yapmasına karşı mısınız, bunu demokratik sınırlar içerisinde değerlendirmiyor musunuz?
2- Herhangi bir şiddete başvurmada, kimseye zarar vermeden protesto eylemi yapan öğrencilere saldırılmadan önce size bilgi verildi mi? Onayınız var mı?
3-Onayınız yoksa, gereksiz yere öğrencilere saldıran, hedef gözeterek orantısız güç kullanan yetkililer hakkında herhangi bir işlem yaptınız mı?