Adana tarihinin ilk, bölgenin en büyük ve Türkiye’nin halen devam eden en büyük kentsel dönüşüm ve yenileme çalışmasını gerçekleştirdiği için ‘kentsel dönüşüm’ konusunda pek çok organizasyonda ‘bilirkişi’ olarak görüşüne başvurulan Başkan Prof. Dr. Öztürk bu kez alanında uzman isimlerin davet edildiği ‘yerel yönetimlerin mali yönetimi’ konulu foruma konuşmacı olarak davet edildi.

Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı tarafından yerel yönetimlerin mali yönetim kapasitesinin güçlendirilmesine yönelik olarak düzenlenen ve her yıl farklı bir konunun ele alındığı ‘Yerel Yönetimlerin Mali Yönetimi Forumu’nun ilki 2008’de düzenlenmişti. Her yıl farklı bir konunun tartışıldığı ve alternatif görüşlerin ortaya atıldığı forumun beşincisi Ankara’da ‘Yerel Yönetimlerin Mali Yönetimi’ teması üzerine 24–25 Kasım tarihleri arasında düzenlendi.

Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı, Hacettepe Üniversitesi ve Türkiye Belediyeler Birliği’nin işbirliğinde Ankara Hilton Oteli’nde düzenlenen “Yerel Yönetimlerin Mali Yönetimi Forumu”nun ilk gününde yerel yönetimler, merkezi yönetimin ilgili kuruluşları, uluslararası kuruluşlar ve akademisyenlerin katılımıyla bir dizi oturum düzenlendi.

Seyhan Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk, ‘Belediyelerin ölçek sorunu’ başlıklı forumda Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Menderes Türel, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. İsa Sağbaş ile İsveç Bölgeler ve Yerel Yönetimler Birliği’nden Björn Sundström’le birlikte konuştu.

Akademik kariyerini yerel yönetimler alanında yapan, insan kaynakları yönetimi, işletmecilik, yöneticilik ve örgüt geliştirme alanlarında yayınlanmış bilimsel kitapları bulunan Seyhan Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk, ‘belediyelerin ölçek sorunu’ konusunda yaptığı konuşmada gerek akademik bir perspektifle mevcut bilimsel tezleri gerekse iki dönemdir sürdürdüğü belediye başkanlığı pratiğinden hareketle kendi görüşlerini dile getirdi.